Uden
Slootjesdagen
Op
zondag16jun201910:30

Scheppen op Slootjesdag IVN Uden

IVN Uden

Grootouders kunnen met hun kleinkinderen op zondag 16 juni met IVN Uden meefietsen én in watertjes scheppen op zoek naar waterdiertjes. Op twee plekken wordt geschept op vissen en amfibieën. Je kunt de dieren rustig bekijken. IVN-Watergidsen geven uitleg en begeleiding. Vertrek 10:30 uur Markt 5401 GN Uden, terugkeer: 13:00 uur. Deelname is zoals altijd gratis. Vorige jaren werd de Slootjesdag telkens weer een groot succes!

Deze Slootjesdag 2019 is vooral bedoeld voor oma’s en opa’s met hun kleinkinderen. Ouders zijn natuurlijk ook welkom. We maken een fietstocht door het beekdal van de Leijgraaf, langs poelen, bergingsvijvers, sloten en beken. Begeleid door gediplomeerde watergidsen van IVN Uden,  Zij kozen een poel en een beek, daar waar de trefkans het grootst is. Succes verzekerd dus!

IVN Uden zorgt voor meer dan voldoende schepnetten, bakken, cuvetten (glazen kijkbakjes) en zoekkaarten om rustig en op je gemak de gevangen diertjes te kunnen bekijken. Daarna worden de beestjes weer vrijgelaten.

De Slootjesdag kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Uden, waterschap Aa en Maas, en Water Natuurlijk Aa en Maas.

Algemene informatie

zondag 16 juni 2019 - 10:30
Locatie: 
Markt
Uden
Nederland
Extra Informatie: 

Gratis

Contactpersoon: 
Google Maps image