Uden
Slootjesdagen
Op
zondag14jun202011:00

Scharrelkids - Slootjesdag IVN Uden

IVN Uden

Het IVN heeft afgelopen week besloten om de jaarlijkse slootjesdag toch door te laten gaan, wel met enkele restricties wat betreft groepsgrootte en afstand.  Mensen kunnen in teams van één ouder met twee kinderen op zondag 14 juni om 11.00 of 12.00 uur mee scheppen naar vissen en amfibieën op een nader te bepalen plek in Uden.

Opgave vooraf is verplicht i.v.m. een veilige planning en organisatie. De ouder(s) begeleiden hun kinderen aan de waterkant. IVN-gidsen geven tekst en uitleg op 1,50 m. afstand.  Per uur kunnen zo 6x3=18 mensen meedoen. Deelname is zoals altijd gratis.

Deze Slootjesdag 2020 is vooral bedoeld voor ouders en kinderen omdat grootouders tot de risicogroep behoren. Watersafari teams van één ouder met 2 kinderen kunnen zich opgeven via ernestdegroot@hetnet.nl . Zij krijgen dan, conform de richtlijnen van het RIVM nadere informatie over de plek, de tijd (11.00 of 12.00 uur), de gezondheidseisen en de logistiek. We scheppen een grote poel, waar zo’n 30 verschillende soorten waterdieren in zitten!

Het IVN Uden zorgt voor voldoende schepnetten, witte bakken, cuvetten (glazen kijk-bakjes) en zoekkaarten om rustig en op je gemak de gevangen diertjes te kunnen bekijken. Na het uur wordt alles weer vrijgelaten. De Slootjesdag komt tot stand in samenwerking met IVN, sVLU, gemeente Uden, waterschap Aa en Maas, en Water Natuurlijk Aa en Maas.

Algemene informatie

zondag 14 juni 2020 - 11:00
Locatie: 
Uden
Nederland
Extra Informatie: 

Gratis

Contactpersoon: 
Google Maps image