Uden
Kind & Natuur
Op
donderdag17okt201913:30

Scharrelkids gaan op pad in het herfstbos

IVN Uden

In de herfstvakantie is het weer tijd voor de Scharrelkids. We gaan het bos in, op zoek naar paddenstoelen, herfstbladeren, kastanjes en andere herfstschatten. Wil je hier samen met je (klein)kinderen ook bij zijn? Tijdens de herfstvakantie, op donderdag 17 oktober om 13.30 uur organiseren de jeugdgidsen van IVN Uden speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders een leer-/speelmiddag over de geheimen van paddenstoelen en over de herfst in het bos. Ga je mee? Deelname is zoals altijd gratis.

Startpunt is Naat Piek, Pnemstraat 1, 5406 XA Uden; aanvang 13:30 uur; de activiteit duurt circa 2 uur. Onze gidsen nemen je mee in de spannende wereld van paddenstoelen. Je komt te weten hoe je paddenstoelen kunt herkennen en waarmee je ze echt niet moet verwarren. Onderweg kun je ook nog eens genieten van de prachtige herfstkleuren in Udenoord.

IVN Scharrelkids

Frisse lucht, vieze modderhanden, zelfgebouwde hutten en gewoon lekker bezig zijn in de natuur. Dat maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter. Daarom laat IVN Uden met het programma Scharrelkids ouders en kinderen de natuur samen beleven. We doen dat op een ‘scharrelige’ manier, omdat scharrelen - zelf spelen en ontdekken - dé manier is om kinderen in contact te brengen met de natuur. IVN biedt ook een schat aan tips om zelf, samen met je (klein) kinderen de herfst te beleven. Dichtbij en wanneer jij wilt.

Kijk maar eens op www.ivn.nl/paddenstoelen. Hier staat een schat aan weetjes en doe-tips over paddenstoelen. Niet alleen voor buiten, maar ook knutseltips voor thuis. Hartstikke leuk!

Algemene informatie

donderdag 17 oktober 2019 - 13:30
Locatie: 
Parkeerplaats bij Naat Piek Uden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image