Uden
Natuur
Op
zaterdag11mei201911:00

Rolstoelwandeling

Natuurcentrum De Maashorst

Natuurcentrum De Maashorst organiseert op zaterdag 11 mei een wandeling voor rolstoelgebruikers. Beleef de natuur vanuit een ander perspectief! Men vertrekt om 11.00 uur bij het natuurcentrum. IVN natuurgidsen hebben een mooie wandeling uitgestippeld over verharde wegen en paden, waardoor rolstoelgebruikers vanuit hun perspectief volop kunnen genieten van al het moois dat De Maashorst te bieden heeft. Ook de boswachter van Staatsbosbeheer gaat dit keer mee op pad! Bij terugkomst is het natuurcentrum geopend en kan men dus desgewenst een consumptie gebruiken.

De kosten voor deze wandeling bedragen €3,50 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen. Per rolstoelgebruiker kan één begeleider gratis meewandelen.

Voor deze leuke activiteit is het noodzakelijk om van tevoren te reserveren. Dit kan op www.natuurcentrumdemaashorst.nl of telefonisch via 0412-611945.

Al meer dan 25 jaar is er een mooi rolstoelpad bij Natuurcentrum De Maashorst, waar volop gebruik van wordt gemaakt. Het is erg leuk om als rolstoelgebruiker eens een andere route te ontdekken met een ervaren IVN natuurgids. Ook de boswachter gaat mee tijdens deze wandeling en beiden kunnen u van alles vertellen over het ontstaan van en de ontwikkelingen in De Maashorst. Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan de planten en dieren die in het gebied leven. Met name de vogels hebben het in deze tijd van het jaar erg druk. Misschien is dit te zien en anders zijn ze te horen. Waarschijnlijk kan de gids aan de hand van de zang vertellen welke vogels er in de buurt zijn. Ook vanuit rolstoelperspectief is het heerlijk om de natuur in te gaan en te kijken hoe de lente zich op haar mooist laat zien.

De wandeling start bij het natuurcentrum om 11.00 uur en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Na afloop kan een kopje koffie of een andere consumptie gekocht worden en kan men de tentoonstelling in het natuurcentrum te bekijken. Ook kan er gebruik worden gemaakt van het rolstoeltoilet.

Meer informatie is te vinden op de website:
www.natuurcentrumdemaashorst.nl

Algemene informatie

zaterdag 11 mei 2019 - 11:00
Locatie: 
Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
Nederland
Google Maps image