Uden
Insecten
Op
zondag27mrt202210:30

Poepsafari diersporen/bodemleven

Natuurcentrum De Maashorst

Poepsafari door De Maashorst

Op zondag 27 maart aanstaande organiseert Natuurcentrum De Maashorst om 10.30 uur een Poepsafari door De Maashorst.

Onder leiding van IVN natuurgidsen wordt gezocht naar poep en andere sporen van dieren die in het ons omringende natuurgebied leven.

De Taurossen en Exmoor pony’s die in De Maashorst grazen worden niet preventief tegen wormen behandeld. Dit betekent dat hun poep vrij is van bestrijdingsmiddelen. Zodra de flats of vijg geworpen is ontdekken heel veel insecten de stront, als vrijplaats, als snackbar of als jachtgrond.

Mestkevers bijvoorbeeld rollen enorme bollen van deze stront, vaak een paar keer zo groot als zij zelf zijn. Over waarom ze dit doen en nog veel meer ‘poep’ weetjes kunnen de IVN-gidsen je tijdens deze tocht vertellen.

Behalve poep laten dieren in het gebied ook heel andere sporen achter, loopsporen, knaagsporen, graafsporen: je loopt er al snel aan voorbij zonder het op te merken. Als je hier eenmaal op gewezen bent kijk je vaak beter om je heen en ga je zelf steeds meer ontdekken. Een wandeling die voor zowel volwassenen als kinderen erg interessant zal zijn.

Het is verplicht om van tevoren voor deze activiteit te reserveren. Dit kan op: https://www.natuurcentrumdemaashorst.nl/activiteiten/

Via deze website kan men reserveren tot uiterlijk 12.00 uur op vrijdagmiddag 25 maart. Deelname kost € 9,95 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot 16 jaar.

 

Algemene informatie

zondag 27 maart 2022 - 10:30
Locatie: 
Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
Nederland
Google Maps image