Uden
Paddenstoelen
Op
zondag17sep201710:30

Paddenstoelenwandeling met soep na

Natuurcentrum De Maashorst

Natuurcentrum de Maashorst organiseert op zondag 17 september een hele leuke wandeling onder leiding van deskundige natuurgidsen. Er wordt gespeurd naar paddenstoelen, grote en kleintjes, in allerlei kleuren, op boomstronken en in het gras….. De gidsen weten er alles van! Dat wordt smullen van alle informatie maar ook van de kop overheerlijke paddenstoelensoep na afloop in het natuurcentrum.

De kosten zijn voor zowel volwassenen als kinderen €5,00 en dat is inclusief de heerlijke soep. De start is om 10.30 uur bij het natuurcentrum. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Om verzekerd te zijn van deelname wordt reserveren aangeraden: www.natuurcentrumdemaashorst.nl

Het begint alweer een beetje herfst te worden en als het dan vochtig weer is schieten de paddenstoelen… juist… als paddenstoelen uit de grond!
Gelukkig zijn er bij het natuurcentrum gidsen die nou juist gespecialiseerd zijn in paddenstoelen en die hier heel boeiend over kunnen vertellen. Paddenstoelen spreken tot de verbeelding. Wat een rare en mysterieuze planten zijn dat. Je hebt ze in soorten en maten, van superklein tot heel groot. Ze kunnen heel snel groeien en staan soms in een kring. Sommige paddenstoelen zijn heel lekker en van andere wordt je heel erg ziek als je ze opeet. Bekijk ze goed, raak ze gerust voorzichtig aan, maar pluk ze niet. Voor wie toch de smaak te pakken heeft gekregen is er na afloop van de wandeling in het natuurcentrum een kom overheerlijke en geheel veilige paddenstoelensoep. Ook is er in de tentoonstelling iets over paddenstoelen te zien en zijn er informatieboekjes en kaarten van paddenstoelen te koop. Meer informatie is te vinden op www.natuurcentrumdemaashorst.nl .

Algemene informatie

zondag 17 september 2017 - 10:30
Locatie: 
Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
Nederland
Google Maps image