Uden
Paddenstoelen
Op
zondag09okt202210:30

Paddenstoelen zoeken met IVN Uden

IVN Uden organiseert zondag 9 oktober een paddenstoelenwandeling voor kinderen en hun (groot)ouders. Om 10.30 uur wordt gestart bij Naat Piek, Pnemstraat 1 te Uden. De wandeling van 2-2,5 km duurt ongeveer 2 uur.

De jeugd van Uden e.o. mag mee op zoek naar algemene en bijzondere paddenstoelen. Deze paddenstoelen expeditie wordt begeleid door ervaren natuurgidsen van het IVN Uden. We hopen verschillende soorten te zien wat betreft hun vorm en functie. De wandeling is matig geschikt is voor rolstoel, buggy, rollator of scootmobiel.

Het zogenaamde Paddenstoelenrijk wordt ook wel het Verborgen Rijk genoemd. Dat komt omdat een paddenstoel of zwam eigenlijk een netwerk van fijne schimmeldraadjes is in de bodem of in het hout van bomen en struiken. De vruchtlichamen van deze schimmels steken vooral in een natte, warme herfst massaal de kop op. Die noemen we dan paddenstoelen. Omdat men vroeger nauwelijks kon verklaren waar paddenstoelen en zwammen vandaan kwamen ontstonden namen als Duivels Ei en Heksenkring. Hier moesten immers wel duistere krachten aan het werk zijn geweest…

Kijk ook op onze website: www.ivn.nl/afdeling/uden

Paddo-1

Algemene informatie

zondag 9 oktober 2022 - 10:30
Locatie: 
Parkeerplaats Naat Piek
Pnemstraat 1
5406 XA Uden
Nederland
Google Maps image