Uden
Duurzaamheid
Op
zaterdag23mrt201909:00

NL Schoon, zwerfvuil verzamelen in Uden

sVLU, IVN Uden & Vogelwacht Uden

Op zaterdag 23 maart organiseren de gezamenlijke Udense natuurorganisaties IVN, Vogelwacht en stichting Vrijwillig Landschapsbeheer de Opschoondagen te Uden. Bijna alle buurtschappen uit het buitengebied van Uden sluiten hierbij aan.

De natuurorganisaties gaan in de Udense parken het zwerfvuil verzamelen; de buurtschappen doen dat in het buitengebied. FC de Rakt heeft op 16 maart Sportpark Moleneind al aangepakt.

550 kinderen

Op woensdag 20 maart zijn een aantal basisscholen met in totaal ruim 550 kinderen actief in hun schoolomgeving. Dit kunnen we echter zeker niet alleen aan kinderen overlaten! Daarom gaan de buurtschappen op zaterdag aan de slag in hun eigen buurt. Omdat de kruiden en de gazons in maart op zijn laagst zijn, is het zwerfvuil optimaal zichtbaar en gemakkelijk te verwijderen.

Doe mee!

Met elke andere geïnteresseerde inwoner van Uden willen de natuurorganisaties zoveel mogelijk Udense parken van zwerfvuil ontdoen. In teams van vier of vijf personen vertrekken we om 09:00 uur vanaf winkelcentrum Drossaard, hoek Mellesingel/Rentmeesterhoef. Elke groep heeft de betreffende parkplattegrond en koffie met toebehoren, knijpers en vuilniszakken in de rugzak. Om 12:00 uur is iedereen terug bij de Drossaard met het verzamelde afval. De buurtschappen verzamelen het vuil in hun eigen omgeving.

Algemene informatie

zaterdag 23 maart 2019 - 09:00
Locatie: 
Vertrek: DICO terrein
Losplaats
Uden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image