Uden
Duurzaamheid
Op
zaterdag25mrt201709:00

NL Schoon, zwerfvuil verzamelen in Uden

sVLU, IVN Uden & Vogelwacht Uden

Op zaterdag 25 maart organiseren de gezamenlijke Udense natuurorganisaties: IVN Uden, Vogelwacht Uden en stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) de Opschoondag te Uden. Dit jaar sluit Gebiedsplatform Uden-Buiten aan bij dit initiatief. De natuurorganisaties gaan in tal van Udense parken het zwerfvuil verzamelen; de buurtschappen doen dat in het buitengebied.

Op dinsdag 21 maart en woensdag 22 maart zijn een aantal basisscholen met in totaal 200 kinderen actief in hun schoolomgeving. We kunnen en willen dit echter zeker niet alleen aan kinderen overlaten!  Daarom gaan ook vrijwilligers en buurtschappen aanstaande zaterdag aan de slag. Omdat de kruiden en de gazons in maart op zijn laagst zijn is het zwerfvuil optimaal zichtbaar en gemakkelijk te verwijderen.

IVN Uden NL SchoonDoe mee!

Doe mee en meldt u zaterdag op het Dico-terrein! Met elke geïnteresseerde inwoner van Uden willen de gezamenlijke natuurorganisaties zoveel mogelijk Udense parken van zwerfvuil ontdoen. In teams van 4 á 5 personen vertrekken ze om 9.00 uur vanaf het Dico-terrein, in het bezit van de betreffende parkkaart en koffie in de rugzak.

Om 12:00 uur is iedereen weer terug bij het Dico terrein met het verzamelde afval. De buurtschappen verzamelen het vuil in hun eigen omgeving.

Algemene informatie

zaterdag 25 maart 2017 - 09:00 tot 12:30
Locatie: 
Vertrek: DICO terrein
Losplaats
Uden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image