Uden
Landschap
Op
zaterdag16mrt201909:00

NL Doet - Verwijderen opslag heide Bedaf

sVLU

Het Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) doet a.s. zaterdag 16 maart 2019 mee met NLDoet.  Van 9-12 uur wordt de heide van Bedaf geschoond van jonge opslag. Dit is nodig voor behoud van een open heidevlakte. Verder wordt de bosrand verzacht. Iedereen, die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie of thee houdt, is van harte welkom om 9 uur op het parkeerplaatsje nabij de Pier.

Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn heideterreintjes, zoals bij Bedaf, fraaie half-natuurlijke landschappen, die je goed moet beheren. Voorzitter Willem Peters vult aan: “voor veel dieren zijn heideterreinen van levensbelang. Denk aan de wulp, klapekster, boompieper en boomleeuwerik, alsmede aan (graaf)bijen, graafwespen en b.v. de mierenleeuw.”

Vrijwilligersactie NLDoet

NLDoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Veel organisaties leveren op 15 en 16 maart 2019 een bijdrage om zo extra vrijwilligers actief te krijgen. Doet u ook mee? Het sVLU is elk jaar 12x actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig. Nadere info bij Willem Peters (252529) of Ernest de Groot (251370).

Algemene informatie

zaterdag 16 maart 2019 - 09:00
Locatie: 
Parkeerterrein tegenover De Pier
Schansweg 3
5406 TP Uden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image