Uden
Landschap
Op
zaterdag16nov201909:00

Natuurwerkdag Elzensingel Egelweg terugsnoeien

sVLU i.s.m. Gemeente Uden

Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) gaat  a.s. zaterdag 16 november 2019 aan de slag in het rabattenbos bij de Leijgraaf. Tussen 9 en 12 uur worden er elzensingels terug gesnoeid. Dit is nodig voor behoud van dichte singels daar. Iedereen, die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie of thee met koek houdt, is van harte welkom om 9 uur op de Egelweg te Uden (bij brug Leijgraaf).

Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn elzensingels fraaie kleine landschapselementen van beekdalen, die je zorgvuldig moet beheren. Voorzitter Willem Peters vult aan: “voor vele planten en dieren zijn dichte singels van belang. Denk aan struweelvogels als heggemus, roodborst en winterkoning, en aan sijsjes. Zo’n singel is in feite een klein natuurgebiedje.”

Elzensingel

De sVLU legt het twijghout in lange houtrillen. Het dikke hout wordt afgevoerd. De sVLU is 12x per jaar actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. De sVLU zorgt voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig. Nadere informatie bij W. Peters (252529) of E. de Groot (251370).

Algemene informatie

zaterdag 16 november 2019 - 09:00
Locatie: 
Egelweg
Uden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image