Uden
Landschap
Op
zaterdag09feb201909:00

Natuurwerkdag eikensingel terugzetten Knokerdweg

sVLU

Het Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) gaat zaterdag 9 februari 2019 weer aan de slag in het Udense landschap. Van 9-12 uur wordt er een eikensingel afgezet (terug gesnoeid). Dit is nodig voor het behoud van een volle, dichte singel. Iedereen, die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie of thee houdt, is van harte welkom om 9 uur op de Knokerdweg, net vóór de Meerkensweg.

Volgens woordvoerder E. de Groot zijn eikenhakhoutsingels fraaie landschapselementen, die je goed moet beheren om de 15 jaar. Voorzitter W. Peters vult aan: “voor vele planten en dieren zijn houtsingels van belang. Denk aan bosrandplanten (varens, braam, vlier, vuilboom, gelderse roos), dagvlinders en struweelvogels (geelgors, winterkoning, roodborst en zwartkop).  Zo’n houtsingel is in feite een mini natuurgebied in de vorm van een lange bosrand.”

NLDoet 2019 op 16 maart

De sVLU is 12x per jaar actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. De sVLU zorgt voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig. De volgende ochtend is op 16 maart 2018. Dan wordt in het kader van NLDoet de heide van Bedaf opgeknapt en opgeschoond. Nadere info bij W. Peters (252529) of E. de Groot (251370).

Algemene informatie

zaterdag 9 februari 2019 - 09:00
Locatie: 
Knokerdweg
Uden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image