Uden
IVN
Op
zondag28mei201710:15

Ledenuitje IVN Uden naar 't Hurkske

IVN Uden

Zondag 28 mei gaan we met de IVN leden het Hurkske in Erp verkennen. We starten bij De Boswachter.

Het natuurgebied achter De Boswachter staat bekend als het Hurkske en is gelegen tussen Boerdonk en Erp. Het gebied heeft een oppervlakte van zo’n 170 hectare en bestaat uit een gemengd bos met poelen en vennen, waaronder het bekende Rauwven. De Boswachter is begin- en eindpunt van wandelroutes van 2, 2 1/2 , 5 of 9 km. De paden zijn verhard en prima toegankelijk voor mindervaliden. Op verschillende plaatsen onderweg in de naald- en loofbossen staan informatiepanelen, zijn picknickplaatsen, er is een prachtige vlonderbrug over een vennetje waar u de kikkers in de poel kunt zien en horen en er zijn onderweg bankjes om uit te rusten of gewoon even te genieten van het uitzicht.

Voor degenen die met de fiets willen starten we om 9.30 uur op de markt in Uden. Dan zijn we tussen 10.15 uur  en 10.30 uur bij De Boswachter. Daar worden we ontvangen met koffie en iets lekkers.

Degenen die niet met de fiets komen kunnen natuurlijk rechtstreeks met de auto gaan.

Na de koffie gaan we wandelen, Er zijn diverse afstanden mogelijk, ieder naar eigen mogelijkheid. Uiterlijk 13.00 uur zijn we weer terug bij De Boswachter.
Dan is er een mogelijkheid om daar te lunchen op eigen kosten.

Graag uiterlijk 15 mei opgeven per email:  ivnuden@gmail.com  of je mee gaat en dan ook aangeven of je met de fiets gaat en of je blijft lunchen.

Het adres van De Boswachter:
Gemertsedijk 10
5469 NH Erp

www.deboswachtererp.nl

Algemene informatie

zondag 28 mei 2017 - 10:15
Locatie: 
De Boswachter
Gemertsedijk 10
Erp
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image