Uden
IVN
Op
zondag22sep201910:00

Ledenuitje

IVN Uden

Activiteit alleen voor leden van IVN Uden.

Zondag 22 september gaan we met de IVN leden naar IVN Zuidwest Veluwezoom

Over Zuidwest Veluwezoom

De IVN Afdeling Zuidwest Veluwezoom ligt in een bijzonder gebied van de stad Wageningen en gemeente Renkum met de plaatsen Renkum, Heelsum, Wolfheze, Doorwerth, Heveadorp en Oosterbeek.

Het gebied heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis: Enorme massa's ijs hebben in de ijstijden grond opgeduwd tot stuwwallen. De overgang van zand van de Veluwe naar klei van de Rijnuiterwaarden was al eeuwenlang een aantrekkelijke plek voor dier, plant en mens om zich te vestigen. Dat is terug te vinden in het landschap. Vele landgoederen zijn het bewijs dat mensen er graag woonden en wonen. De overgang tussen hoog en laag komt ook tot uitdrukking in de vele beken en sprengen. Het Renkums beekdal is een van de "Poorten van de Veluwe". Hier werd zelfs een voormalig bedrijventerrein omgevormd tot een volwaardig natuurlijk beekdal.

Een heel ander landschap dan wij gewend zijn, dus alleszins de moeite waard om er eens te gaan kijken. We worden ontvangen door IVN Zuidwest Veluwezoom en zij zorgen voor een mooi programma en deskundige begeleiding.

Voor het voorlopige programma zie: https://www.ivn.nl/afdeling/zuidwest-veluwezoom/activiteiten/bezoek-ivn-...

In ieder geval is er bij aankomst koffie en thee en voor de lunch zorgen zij voor soep. Verzoek om een lunchpakket mee te nemen om de dag flexibel in te kunnen delen.

We vertrekken met eigen auto´s om 10.00 uur vanaf de Groenhoeve. Het is ongeveer 35 minuten rijden. Dan zijn we met zijn iets na 10.30 uur op de plaats van bestemming. Daar starten we met een kopje koffie of thee. We delen de dag zo in dat we om 16.00 uur weer terug zijn in Uden.

Graag uiterlijk 15 september opgeven per email: ivnuden@gmail.com of je mee gaat en dan ook aangeven of de auto komt of mee wil rijden.
Degenen die willen rijden graag aangeven hoeveel personen er mee kunnen. Kosten van het meerijden worden onderling verrekend.

Algemene informatie

zondag 22 september 2019 - 09:30
Locatie: 
Vertrek: De Groenhoeve
Artillerieweg 3
5403 PB Uden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image