Uden
Jongeren
Op
zaterdag18jan202009:00

Jeugdactiviteit wilgen knotten Patrijsweg

IVN Uden, Vogelwacht Uden en sVLU

Het Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU), IVN Uden en Vogelwacht Uden gaan zaterdag 18 januari 2020 van 09.00 -12.00 uur met jeugd/jongeren wilgen knotten nabij de Ujese kersenboomgaard. Dit is nodig voor het behoud van deze knotboom. Jeugd en jongeren van 10-16 jaar, die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie/thee of limonade/sap houden, zijn van harte welkom om 9 uur halverwege de Patrijsweg bij de banier van de sVLU.

Volgens woordvoerder Ernest de Groot moet je wilgen om de 4-5 jaar knotten. Voorzitter Willem Peters vult aan: “voor vele planten en dieren zijn knotwilgen van belang. Zo’n knotwilg is in feite een natuurgebiedje. Denk b.v. aan de steenuil, die graag in knotwilgen schuilt en nestelt. Ook groeien er allerlei planten, paddenstoelen, mossen en varens op en in de vermolmde knot”.

Scharrelkids en Jeugdvogelwacht

Het historische landschap van de Udense buurtschappen was kleinschalig, zo ook nabij Hoenderbos. Het bestond uit akkers en graslandjes, omzoomd door elzensingels en knotwilgen. Deze wilgen moeten periodiek geknot worden. Jeugd/Jongeren van de scharrelkids, jeugd-vogelwacht, scouting en NJN, alsmede andere jeugd/jongeren zijn van harte welkom.

Mensen, die haardhout willen hebben, kunnen zich melden bij de penningmeester van de sVLU : Jos Vloet via jhtmvloet@home.nl of via de website van de sVLU: www.svlu.nl/contact . Met de koop van ons hout steunt u het behoud en herstel van het Udense landschap via (plant)materiaal, gereedschap en handschoenen.

Algemene informatie

zaterdag 18 januari 2020 - 09:00 tot 12:00
Locatie: 
Patrijsweg
Uden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image