Uden
Natuur
Op
zondag13mrt202209:00

IVN Uden Lange wandeling Duits Lijntje en Trentse bossen

IVN Uden Lange wandeling Duits Lijntje en Trentse bossen

Op zondag 13 maart organiseert IVN Uden een lange publiekswandeling van ca. 15 km over het Duits Lijntje naar de Trentse bossen. Vertrek om 09.00 uur vanaf de kruising Industrielaan/Loopkantstraat. Terugkomst rond 14.00 uur. U kunt uw eigen lunch meenemen; onderweg is er een locatie voor koffie. Deelname is gratis en u hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Het Duits Lijntje, dat nu een wandelpad is, kent een veelbewogen historie van ruim een eeuw. Tussen 1873 en 2004 werden afwisselend personen en goederen vervoerd over deze unieke oost-westverbinding. Leden van koningshuizen en tsarenfamilies reisden via het Duits Lijntje om elkaar te bezoeken. Nederlandse en Duitse pelgrims wisten hun weg te vinden naar bedevaartsplaatsen als Kevelaer en bezochten de processies in Boxmeer, Handel en Boxtel.

De sneltreinen passeerden station Uden met een snelheid van 120 km/uur. De meeste lokale treinen stopten wel in Uden. Deze stoptreinen waren voor Uden erg belangrijk voor het goederenvervoer in verband met de veemarkten, de kersenveiling en de kunstmestfabriek van Coenen & Schoenmakers. Het personenvervoer werd officieel opgeheven in 1951. In 1976 kwam er nog er één personentrein tot Uden; dat was de 'Leutexpress' tijdens Carnaval.

De Trentse bossen of Trentsche Bosschen is een langgerekt bosgebied in de gemeente Maashorst en eigendom van deze gemeente. Het gebied is ongeveer 150 ha groot. Deze bossen maken deel uit van de ecologische hoofdstructuur (EHS) van Nederland, die in verbinding staat met natuurpark Maashorst in het westen en de loofbossen bij Mill in het oosten.

Algemene informatie

zondag 13 maart 2022 - 09:00
Locatie: 
Kruising Industrielaan/Loopkantstraat 5405 AC Uden
Nederland
Google Maps image