Uden
Landschap
Op
dinsdag21mrt201714:45

Heropening herstelde Schietberg

sVLU

“Herstelde Schietberg in de Trentse Bossen
wordt in het zonnetje gezet door de gemeente Landerd”


Op dinsdag 21 maart a.s. wordt de Schietberg officieel in het zonnetje gezet door de gemeente Landerd. De sVLU heeft op de nationale Natuurwerkdag op 5 nov. 2016 hiertoe, voorafgegaan door een aannemer, een belangrijke afrondingspoging gedaan om de oude kogelvanger ere te herstellen. Nu worden we uitgenodigd.


Graag nodig ik u uit voor het bijwonen van de heropening van de Schietberg in de Trentse bossen in Zeeland. Wethouder Maathuis heropent deze op dinsdag 21 maart om 14.45 uur.
De Schietberg is op initiatief van buurtschap d’n Trent hersteld in zijn oude glorie. Dit is mede mogelijk gemaakt door een toegekende voucher van IVN Brabant, project De Groene loper, onderdeel van meer Maashorst en de gemeente Landerd.
Na WO2 is er in de Trentse Bossen een oefenschietbaan voor de mariniers van vliegbasis Volkel aangelegd. Er werd tot de ontmanteling van de schietbaan in 1991 geschoten op houten schijven met een zandheuvel als kogelvanger. Op de natuurwerkdag 2016 is de Schietberg door inzet van vele vrijwilligers o.a. van Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden hersteld.

Met vriendelijke groet,
Annemarie van Maanen, gemeente Landerd
Buurtgenoten Hans van Aarssen en Monique Stroeken

Algemene informatie

dinsdag 21 maart 2017 - 14:45 tot 15:45
Locatie: 
Verzamelpunt: In de berm van de Trensedijk nabij infobord
Trentsedijk
Zeeland
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image