Uden
Landschap
Vanaf
zondag19sep202100:00

Fietstocht op zoek naar grafheuvels

IVN Uden

Op zondag 19 september 2021 organiseert IVN-Uden een fietstocht naar de talrijke grafheuvels op de Maashorst. Langs de randen van het gebied liggen sinds de prehistorie meerdere grafheuvels. We vertrekken halverwege de ochtend en zijn rond 14:00 uur weer terug. Vanwege corona-regels is het aantal deelnemers beperkt; ze zijn verplicht zich tijdig aan te melden! Onderweg pauzeren we in een horecagelegenheid. U mag zelf een lunchpakket meebrengen. Deelname is zoals altijd gratis.

De grafheuvels bevatten soms zeer rijke en verschillende grafgiften uit de prehistorie. Enkele grafheuvels werden in het begin van de vorige eeuw ontdekt door amateurarcheoloog en arts Wiegersma uit Deurne. Aan het einde van de vorige en in het begin van deze eeuw werden de grafheuvels van Slabroek door archeologen blootgelegd. De gevonden rijkdommen zijn onder meer te vinden in het Oudheidkundig museum in Leiden. 

De natuurgidsen staan uitgebreid stil bij die grafheuvels. Ze vertellen onderweg natuurlijk ook over de nieuwste natuurontwikkelingen in de Maashorst.

Aanmelden is verplicht en kan via natuurgidsen@ivnuden.nl onder vermelding “fietstocht”.

Meld u tijdig aan!  U ontvangt dan meer informatie over tijd en locatie van vertrek.

Algemene informatie

zondag 19 september 2021 - 00:00