Uden
Landschap
Vanaf
zondag13sep202000:00

Fietstocht op zoek naar grafheuvels

IVN Uden

Op zondag 13 september organiseert IVN Uden een fietstocht naar de talrijke grafheuvels op de Maashorst. Langs de randen van het gebied liggen sinds de prehistorie meerdere grafheuvels. We vertrekken deze ochtend op verschillende tijdstippen. We keren terug na circa vijf uren. Vanwege corona regels is het aantal deelnemers beperkt; ze zijn verplicht zich tijdig aan te melden! Onderweg pauzeren we in een horecagelegenheid. U mag zelf een lunchpakket meebrengen. Deelname is zoals altijd gratis.

De grafheuvels bevatten soms zeer rijke en verschillende grafgiften uit de prehistorie. Zij werden in het begin van de vorige eeuw ontdekt door amateurarcheoloog en arts Wiegersma uit Deurne. Aan het einde van de vorige en in het begin van deze eeuw werden de grafheuvels door archeologen blootgelegd. De gevonden rijkdommen zijn onder meer te vinden in het Oudheidkundig museum in Leiden.

De natuurgidsen staan uitgebreid stil bij die grafheuvels. Ze vertellen onderweg vooral ook over de nieuwste natuurontwikkelingen in de Maashorst.

Aanmelden is verplicht en kan via natuurgidsen@ivnuden.nl. Meld u tijdig aan! OP=OP. Na aanmelding ontvangt u persoonlijk de plaats en tijdstip van vertrek; die verschilt per groep. We doen dit om de coronaregels te kunnen handhaven.

Algemene informatie

zondag 13 september 2020 - 00:00