Uden
Natuur
Op
zondag06aug201710:30

Fietstocht naar de zon (Sterrenwacht Halley)

Natuurcentrum De Maashorst

Fietstocht naar sterrenwacht Halley en via Peelrandbreuk terug, bij Natuurcentrum De Maashorst.

Natuurcentrum De Maashorst organiseert op zondag 6 augustus een gecombineerde fietstocht naar de zon, onder leiding van deskundige gidsen. Deze gidsen geven onderweg een boeiende uitleg over het gebied. De start van de fietstocht is om 10.30 uur bij het natuurcentrum. De route van ongeveer 25 kilometer gaat via  planeten zuiltjes naar Sterrenwacht Halley, waar een korte uitleg wordt gegeven en waar sinds kort een zonnekijker is! Hierna gaat de tocht door een mooi landschap via de Peelrandbreuk en Hooge Vorssel met een mooie route over de Maashorst weer terug naar het natuurcentrum.

Planetenpad

In samenwerking met Natuurcentrum de Maashorst heeft sterrenwacht Halley in 2015 een planetenpad gemaakt. Een pad met planeten op schaal, gemaakt van het natuurcentrum naar de sterrenwacht. Op deze zondag gaat de tocht via deze planeten naar de zonnekijker op sterrenwacht Halley. Normaal gesproken is de sterrenwacht op deze dag gesloten, maar voor goede vrienden maken zij graag een uitzondering!

Naar verwachting bent u 3 tot 4 uur onderweg. Het is dus aan te bevelen zelf voor een lunchpakketje te zorgen voor een lunch onderweg op een mooie plek.Laat u verrassen door al het moois wat de Maashorst te bieden heeft!

De kosten bedragen €5,00 voor volwassenen en kinderen. Dit is inclusief de toegang tot sterrenwacht Halley.

De tocht neemt 3 tot 4 uur in beslag. Lunchpakket meenemen voor een korte lunch onderweg op een mooie plek.  

Reserveren

Het is verplicht om van tevoren voor deze leuke activiteit een plaats te reserveren. Dit kan aan de infobalie van het natuurcentrum, telefonisch (0412-611945) of op: www.natuurcentrumdemaashorst.nl (online opgeven tot vrijdag 15.00 uur voorafgaand aan de activiteit).

 

Algemene informatie

zondag 6 augustus 2017 - 10:30
Locatie: 
Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: 3,00 per volwassenen € 2,00 euro per kind

Google Maps image