Uden
(Zoog)dieren
Op
donderdag14dec201720:00

Dialezing kleine marterachtigen

IVN Uden en Vogelwacht Uden

Voor indrukwekkende wilde dieren hoef je niet ver op reis te gaan. Ook in Nederland komen tal van roofdieren voor. Vaak leiden ze een teruggetrokken bestaan in de natuurgebieden, maar sommige voelen zich zelfs in onze dorpen en steden prima op hun gemak. Op donderdag 14 december aanstaande organiseert Vogelwacht Uden in samenwerking met IVN Uden een bijzondere lezing over kleine marterachtigen door dierecoloog Jasja Dekker. 

Door hun onopvallende levenswijze zijn we ons vaak nauwelijks bewust van hun bestaan en de belangrijke bijdrage die ze aan ons ecosysteem leveren. De aanwezigheid van grotere soorten als de vos en de wolf valt al snel op, maar daarnaast zijn er nog tal van andere, vaak kleinere soorten die zeker zo interessant zijn. Een deel van deze roofdieren rekenen we tot de groep marterachtigen waarvan de das in Nederland de grootste is.

In zijn lezing gaat dierecoloog Jasja Dekker van de werkgroep Kleine Marterachtigen in op de kleinere dieren van deze bijzondere groep zoogdieren. Hoe herken je ze, waar en waarvan leven ze? Zuigt de Bunzing echt het bloed uit kippen? Waarom heeft de Hermelijn een zwarte staartpunt en de Wezel niet? Wij zijn erg benieuwd naar de antwoorden! 

De lezing begint om 20.00 uur (zaal open 19.45 uur) in de Groenhoeve, Artillerieweg 3, 5403 PB te Uden en wordt georganiseerd door Vogelwacht Uden in samenwerking met IVN Uden. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld.

Algemene informatie

donderdag 14 december 2017 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
De Groenhoeve
Artillerieweg 3
5403 PB Uden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image