Uden
Overig
Op
donderdag22mrt201820:00

Dialezing: Dieren in het Veluwse landschap

Vogelwacht Uden en IVN Uden

Vogelwacht Uden houdt donderdag 22 maart om 20.00 uur, in samenwerking met IVN Uden een bijzondere lezing over de Veluwe door natuur- en landschapsfotograaf Fred van Wijk.   

Fred van Wijk (Ede, 1963) fotografeert al ruim 35 jaar in de Veluwse natuur, nadat hij al een aantal jaren de hobby “vogels kijken” had beoefend. Doordat hij woont op de Veluwe is de voorkeur voor de bossen en de daar levende grote zoogdieren logisch. Hij is dus in de gelegenheid om in alle seizoenen zijn onderwerpen te fotograferen. De Veluwe is iedere week anders. Zijn favoriete onderwerpen zijn de zoogdieren die in de bossen leven: edelherten, reeën, wilde zwijnen, vossen, dassen en eekhoorns. Om deze schuwe dieren te kunnen vastleggen is vaak uren wachten nodig op een gecamoufleerde plaats. De eerste en laatste uren van de dag zijn daarvoor de beste momenten. Naast de dieren zijn ook sfeervolle landschappen met mist, sneeuw en het frisse groen van het voorjaar graag gefotografeerde thema’s. In de loop der jaren zijn de interesse en de fotomotieven uitgebreid tot alle aspecten van de natuurfotografie: landschappen, vogels, zoogdieren, amfibieën, reptielen, insecten, planten. Zijn stijl kenmerkt zich vooral door sfeer en mooi licht. Beelden van Fred worden regelmatig gebruikt in tijdschriften en andere publicaties.

IVN Uden Dialezing Fred van Wijk VeluweAdiovisuele series

De presentatie die Fred verzorgt bestaat deels uit audiovisuele series (klankbeelden) en voor het overige uit beelden waarbij hij vertelt. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan ijsvogels en edelherten. De klankbeelden die vertoond zullen worden hebben de titels “De Veluwe, iedere week anders”, “Mooi”, “Witte winter” en “Dieren in het Veluwse landschap”. 

De lezing begint om 20.00 uur (zaal open 19.45 uur) in de Groenhoeve, Artillerieweg 3 te Uden en wordt georganiseerd door Vogelwacht Uden in samenwerking met IVN Uden. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld.

Foto's: Fred van Wijk

Algemene informatie

donderdag 22 maart 2018 - 20:00
Locatie: 
De Groenhoeve
Artillerieweg 3
5403 PB Uden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image