Uden
Vogels
Op
zaterdag21jan201720:00

Avondwandeling 'Op zoek naar uilensporen'

Natuurcentrum De Maashorst

In januari besteedt Natuurcentrum De Maashorst volop aandacht aan uilen. In het centrum is een hele mooie verzameling te zien van uilen die op De Maashorst voorkomen. Ook zijn er uilenballen te bekijken en allerlei leuke weetjes te lezen die met uilen te maken hebben.

Onder leiding van natuurgidsen van IVN Uden en IVN Oss maken we een wandeling in het donker: ‘Op zoek naar uilensporen’.
Na afloop is er een beker heerlijk warme chocomel in het natuurcentrum. Ook kan er dan nog een kijkje genomen worden in de uilententoonstelling.

In Nederland komen diverse soorten uilen voor. Tijdens de uilenwandeling vertellen de IVN gidsen welke soorten er op De Maashorst voorkomen. Uilen jagen op kleine dieren in de schemer en in het donker. Ze kunnen volkomen geruisloos vliegen en hebben maar een klein beetje licht nodig om een prooi te kunnen zien. Menig muisje is het haasje! Uilen eten hun prooi met huid en haar op. De onverteerbare resten, zoals botjes en haren, spugen ze uit als een klein, ovaal pakketje, de uilenbal. Als zo’n uilenbal uit elkaar wordt gepeuterd, is goed te zien wat de uil gegeten heeft. Misschien zijn de uilen tijdens de wandeling niet direct te zien, maar ze zijn wel te horen of er zijn op een andere manier sporen van te vinden. De gidsen weten waar ze op moeten letten en kunnen hier van alles over vertellen. De wandeling in het donkere bos is ook heel leuk en interessant voor kinderen.

Reserveren

Het is verplicht om van tevoren voor deze leuke activiteit een plaats te reserveren. Dit kan aan de infobalie van het natuurcentrum, telefonisch (0412-611945) of op: www.natuurcentrumdemaashorst.nl (online opgeven tot vrijdag 15.00 uur voorafgaand aan de activiteit).

Kosten: 5,00 per volwassenen,  € 2,50 euro per kind

Algemene informatie

zaterdag 21 januari 2017 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: 5,00 per volwassenen € 2,50 euro per kind

Google Maps image