Uden
Insecten
Op
donderdag12mrt202020:00

*ANNULERING* Lezing: Insecten groots in het klein

Vogelwacht Uden en IVN Uden

In verband met de adviezen rond de verspreiding van het Coronavirus in Brabant hebben Vogelwacht Uden en IVN Uden besloten de lezing van Bjorn van Lieshout die op donderdag 12 maart om 20.00 uur in de Groenhoeve in Uden plaats zou vinden uit te stellen. Een deel van ons reguliere publiek zal immers de afweging maken in verband met verkoudheidsklachten niet te komen om verdere risico's te vermijden. We zouden het heel erg jammer vinden als onze gebruikelijke bezoekers hierdoor een erg interessante lezing moeten missen. De lezing van Bjorn van Lieshout zal over enkele weken opnieuw in ons programma worden opgenomen. 

 

Op donderdag 12 maart organiseren IVN en Vogelwacht Uden de lezing ‘Insecten; groots in het klein’, door natuurfotograaf en natuurliefhebber Bjorn van Lieshout. De lezing begint om 20.00 uur (zaal open 19.45 uur) in de Groenhoeve, Artillerieweg 3 5403 PB Uden. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld.

Je hoort het de laatste jaren overal in het nieuws: Het gaat niet goed met de insecten. Ze gaan niet alleen achteruit in aantal, maar hele soorten verdwijnen uit Nederland. Deze lezing gaat niet op zoek naar de oorzaak, wijst geen schuldigen aan, maar kijkt naar de slachtoffers. Wat maakt insecten zo bijzonder en onmisbaar?

Bjorn van Lieshout kijkt niet naar insecten met het oog van een bioloog, maar door de lens van de camera. De wereld die hij ziet, is een bijzondere plek van kleine wezens die in staat zijn tot grootse dingen. Tijdens deze lezing neemt hij je mee naar deze verborgen wereld. Aan de hand van prachtige foto’s toont hij de onmiskenbare schoonheid van deze kleine dieren en vertelt over alles wat hen zo bijzonder maakt. Het is een lezing over verwondering en passie.

Kortom, wie meer wil weten over de kleine beestjes die overal om ons heen te vinden zijn en zich graag laat verrassen over hun bijzondere schoonheid, is donderdag 12 maart van harte welkom.

De lezing begint om 20.00 uur (zaal open 19.45 uur) in de Groenhoeve, Artillerieweg 3 te Uden en wordt georganiseerd door Vogelwacht Uden in samenwerking met IVN Uden. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld.

Algemene informatie

donderdag 12 maart 2020 - 20:00
Locatie: 
De Groenhoeve
Artillerieweg 3
5403 PB Uden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image