Winterwonder-expeditie 2017

 voor kinderen! 

Op zoek naar de ‘kei-mooie’ winter….

Breng een stevige tas mee! Tijdens de IVN winterexpeditie gaan we namelijk ook op zoek naar stenen en keien. 

Wauw, wat een mooie steen! Je vindt veel prachtige stenen als je goed zoekt. Kleine stenen, grote keien, voor ieder wat wils. Soms is een steen in de winter zelfs een goed huis voor kriebelbeestjes. En stenen hebben een verhaal… want waar komt een steen vandaan, waar is die overal geweest en hoe oud is hij eigenlijk? We gaan het allemaal ontdekken!

Zondagochtend 29 januari aanstaande kun je, als je tussen de 6 en 12 jaar bent, met het IVN op stap. De Wormdalkids gaan dan tussen 10.00 en 13.00 uur op expeditie op en rondom de Oude Landgraaf.

Of er nu sneeuw ligt of niet, of het vriest of boven nul is, het is winter. Samen gaan we op zoek in de natuur waar je die winter nu aan kunt herkennen. Waar zijn de dieren in de winter? Waar halen ze hun eten vandaan? Verstoppen ze zich onder een steen? 

Welke steen neem jij mee om een mooi bouwsel mee te maken aan het eind van deze winterexpeditie?

KEI-leuk!

Lekker struinen en spelen in het bos met leeftijdsgenootjes onder begeleiding van natuurmoeders en -vaders die graag naar buiten gaan met hun eigen én andere kinderen.

Omdat we onderweg samen een winterse ‘picknick’ willen houden vragen we je wel om je op te geven. We kunnen je dan ook vertellen welke expeditie-spulletjes je mee moet nemen.

We starten om 10.00 uur bij het home van IVN De Oude Landgraaf aan de Puddelerweg (voormalige speeltuin Bosrand) in Landgraaf. Om 13.00 uur kunnen je ouders je weer op komen halen. 

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk heel welkom.

Opgeven doe je met een e-mail naar: bianca.beckers@hetnet.nl of bellen met Bianca Beckers: 06-47920720 (opgeven kan tot uiterlijk vrijdag 27 januari). 

We zien je graag!  

Wormdalkids is een initiatief van IVN De Oude Landgraaf, IVN Kerkrade en IVN Ubach over Worms om kinderen de seizoenen buiten te laten leren kennen op een avontuurlijke en interessante manier. Wormdalkids zijn te vinden via facebook. Overige jeugdactiviteiten van IVN elders in het land vindt je via www.scharrelkids.nl of www.ivn.nl