Ubach over Worms
woensdag31mei2017

Wormdal(scharrel)kidsactiviteit

Word Slootjesexpert bij D’r Slieënberg!

Schepnetjes in de aanslag! De IVN slootjesdagen komen eraan…

In de sloot zwemmen eenden, vissen en kikkers. Maar wat leeft er nog meer onder water in de sloten van Zuid-Limburg?

Waterdieren zijn een graadmeter voor waterkwaliteit. Sommige beestjes gedijen het best in helder water, terwijl andere juist aan wat troebeler water de voorkeur geven. Hoe ‘schoon’ is ons slootwater? Om daar achter te komen wordt er een IVN slootjesweekend georganiseerd.

Ben je tussen de 4 en 12 jaar, dan kun je op zondag 11 juni samen met je ouders of opa en oma ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in de poelen van ons natuurbelevingsgebied D’r Slieënberg in het Rimburgerbos. Er kan zomaar een bloedzuiger, een waterschrijver of een salamander in je netje zitten. Hoe overleeft een kokerjuffer in een sloot vol vijanden? En wat doet het bootsmannetje om aan eten te komen? Er staan IVN natuurgidsen voor je klaar die helpen om waterdiertjes te vinden.

We zijn tussen 10 en 13 uur aanwezig bij het IVN-gebouw aan D’r Slieënberg, Steenenbergweg te Waubach (aan het eind van de Maastrichterweg in Landgraaf). 

We blijven boven in het natuurbelevingsgebied en maken geen wandeling. Dus kom gerust op je slippers zodat je voeten nat mogen worden want we garanderen niet dat je droog blijft…… Neem als je dat hebt een visnetje mee en een emmertje.

Wij zorgen voor de kinderen die zich hebben opgegeven voor wat lekkers bij ons ‘home’. Opgeven kan tot vrijdagavond 9 juni a.s.. Mocht er iets veranderen dan kunnen we je dat ook nog vertellen.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk heel welkom. Opgeven doe je via de website www.slootjesdagen.nl 

Kun je niet bij onze activiteit zijn, dan kijk op die website want je kunt op 10 en 11 juni in heel Nederland terecht!

Voor vragen kun je bellen met Sylvia Spierts: 06-15529163

We zien je graag!

___________________________________________________________

IVN Wormdalkids is een initiatief van IVN De Oude Landgraaf, IVN Kerkrade en IVN Ubach over Worms om kinderen de seizoenen buiten te laten leren kennen op een avontuurlijke en interessante manier

___________________________________________________________

IVN Wormdalkids