Ubach over Worms
Water
zaterdag19jan2019

Wadden excursieprogramma

Kom kijken naar het nieuwe Markermeer

Op 23 maart organiseren we een speciale excursie naar de Marker Wadden met de ms Friesland. Met onderweg verschillende presentaties en pitches van deskundigen over alle ontwikkelingen in dit deel van het Markermeer, een prijsvraag aan boord en meer. Verken het eiland en bekijk zelf hoe het zich heeft ontwikkeld.

De gids of initiatiefnemer die zich deze excursie met 5 deelnemers of meer aanmeldt kan zelf gratis meevaren. (Bij de andere excursies is dit minimaal 7 of meer. Stuur een mailtje of zet een opmerking op het aanmeldformulier).

Er staan uiteraard meer Marker Wadden excursies op het programma in de maanden die volgen.

Waddenexcursie vanaf Den Oever, thema lepelaars

 

Op 20 en 21 april organiseren we twee vogelzeilexcursies op het wad, we gaan 'met de kop op de plaat' en met speciale aandacht voor de lepelaars van dit gebied. Inclusief een presentatie door lepelaar onderzoeker Camilla Dreef.

Vogelexcursie naar de IJsselmonding en IJsseloog

Opnieuw een excursie in de IJsselmonding en IJsseloog, we varen in het leefgebied van de zeearend en grote karekiet en allerlei andere soorten. We bekijken onder andere ook de maatregelen die zijn genomen om de grote karekiet te beschermen.

O.a. Koos Hartnack, adviseur watermanagement en ecologie bij Rijkswaterstaat vaart met ons mee.

Mogelijk wil je deze excursies vermelden in bijvoorbeeld een nieuwsbrief of mailgroep? Of om zelf alvast de excursie te verkennen voor een latere excursie samen met je vereniging? (neem dan even contact op, wil je op een bepaalde datum aansluiten met je groep kun je altijd een aantal plaatsen in optie nemen). Wil je hiervoor beeldmateriaal of meer informatie ontvangen dan hoor ik het graag.

Vriendelijke groet,

Debby Doodeman

T: 06 30021816                                                                                           www.fogol.nl

Aanmelden nieuwsbrief                                                                                          Lees het laatste blog post

Elk nieuw blog ontvangen? Antwoord deze mail met 'Blog mij!'