Ubach over Worms
(Zoog)dieren
maandag21sep2020

Verslag vleermuisexcursies Wormdalkids

Op zaterdag 29 augustus en zaterdag 12 september mochten we weer een vleermuisexcursie organiseren. In verband met Coronavirus en het hoge aantal aanmeldingen hadden we besloten om de excursie in twee delen te splitsen. Bij de eerste excursie hadden we iets meer dan 30 deelnemers en bij de tweede excursie ruim 20 deelnemers. Blijkbaar was de excursie zo in trek dat bij de eerste excursie zelfs een journalist en fotograaf bij de deelnemers waren en wij in de krant met een mooi artikel en foto's stonden.

Beide excursies begonnen we met een bekertje ranja en zelfgebakken vleermuiskoekjes. Daarna werden vragen gesteld aan de kinderen om te kijken wat ze al wisten over vleermuizen. Er werden nog meer wetenswaardigheden verteld en luister bijgezet met twee opgezette vleermuizen. Die kregen de nodige belangstelling en niet alleen van de kinderen. Tevens mochten de kinderen ervaren hoe het is om een vleermuis te zijn. Geblinddoekt moesten ze zelf een geluidje maken en door elkaar gaan lopen zonder te botsen. Dat bleek toch niet zo eenvoudig tot groot genoegen van de ouders.

Tot slot gingen we echt op zoek naar deze bijzondere dieren. Gewapend met 2 batdetectors liepen we door het bos richting de eerste van de drie locaties die we zouden bezoeken. Dank zij het geweldige weer, op beide dagen, lieten de vleermuizen zich goed zien. Zeer tot vreugde van alle deelnemers en gidsen.

Iedereen ging dan ook enthousiast en tevreden naar huis. 

Team Wormdalkids

Sylvia, Bianca, José, Heidi, Sabine en Jean, oh ja niet te vergeten onze stagiaire Dilayla bij de tweede excursie.

Vleermuisexcursie 2020Vleermuisexcursie 2020Vleermuisexcursie 2020Vleermuisexcursie 2020