Ubach over Worms
Overig
donderdag27apr2017

Vandalisme ’D’r Slieënberg’

Vandalen hebben behoorlijk huisgehouden op het terrein van                       ‘D’r Slieënberg’, een stiltegebied aan de rand van het Rimburgerbos in Ubach over Worms.Dit terrein wordt beheerd en onderhouden door leden van de IVN-afdeling Ubach over Worms en het wordt vaker gebruikt om leerlingen van basisscholen ‘An d’r Put’, ‘De Wegwijzer’ en              ‘De Speurneus’ op velerlei manieren in contact te brengen met de ons omringende natuur. Op dit terrein is dan ook als verzamelpunt voor de betreffende leerlingen een kring van banken en gezaagde boomstammetjes gecreëerd.                                                                                  

Deze kring, die pas door de IVN-leden was vernieuwd, is nu het doelwit geworden van enkele mensen, die hier in het midden van de kring een groot vuur hebben aangestoken. De IVN-ers troffen woensdagochtend      26 april de nog smeulende resten van dit vuur aan. Maar niet alleen dit werd er aangetroffen! Er lagen ook heel wat glasscherven in het gras rond de banken en boomstammetjes. Glasscherven, die de resten waren van kapotgeslagen bierflesjes en andere flessen. Glasscherven, die kinderen, die het gebied bezoeken, ernstig kunnen verwonden als ze hier zouden vallen tijdens hun activiteiten. En als zoiets gebeurt, wordt het IVN daarvoor ter verantwoording geroepen.

Als IVN-afdeling kunnen en willen we dit niet accepteren en vragen dan ook aan iedereen, die het gebied bezoekt om zijn ogen en oren goed de kost te geven en eventuele vreemde gebeurtenissen te melden bij de wijkagent en of het politiebureau.Vandalisme bij ’D’r Slieënberg’ op 26 aprilVandalisme bij ’D’r Slieënberg’ op 26 april