Ubach over Worms
Amfibieën & reptielen
donderdag30jun2022

Slangenexpeditie

Op zondag 26 juni mochten de IVN Wormdalkids een heus reptielen en amfibieën reservaat bezoeken. De ringslang stond aan top van het verlanglijstje. Om 19 uur werden we verwelkomd door de expert Lei Paulsen. Gestart werd met een rondleiding in het reservaat waarbij Lei tekst en uitleg gaf waarom dit gebied zo belangrijk is voor amfibieën en reptielen.

Slangenexpeditie IVN Wormdalexpeditie

Slangenexpeditie IVN Wormdalexpeditie

Onderweg zagen was al diverse waterdiertjes zoals is poelslakken. We kwamen ook nog langs een weide waar een kalfje van slechts enkele uren te bewonderen viel. Enthousiast bekeken de jonge onderzoekers in en om de vijvertjes naar wat er allemaal te ontdekken viel.

Uiteindelijk kwamen we bij de broedhopen waar Lei alles over vertelde en de vragen van zowel de jonge  onderzoekers beantwoorde.  Bij de tweede hoop kwamen we een hazelworm tegen. Er werd geboeid gekeken en geluisterd. Toch vreemd een hagedis zonder poten. Bij de grote broedhoop was geen activiteit maar daar vertelde Lei over de werking en de opbouw van de broedhoop wat ook weer wat vragen opleverde. Die werden allemaal beantwoorden door Lei. Even later was het op een andere plek dan raak, een ringslang. Met grote ogen en veel enthousiasme werd het reptiel bekeken. Tot slot had Leinnog een viertal ringslangen al in een bak klaar staan voor het geval we geen exemplaren in de broedhopen zouden tegenkomen. Als kers op de taart mochten alle jonge onderzoekers ervaren hoe ongevaarlijk deze slangen zijn want ze möchte ze zelfs vasthouden. Stoerrrr zeg.

Trots en een hele ervaring rijker namen we afscheid met een groot applaus voor Lei Paulsen.

Slangenexpeditie IVN Wormdalexpeditie

Slangenexpeditie IVN Wormdalexpeditie

Het team van IVN Wormdalkids wil dan ook Lei Paulsen van harte danken voor zijn medewerking bij het realiseren van deze bijzondere expeditie

Team IVN Wormdalkids                                                                                          Sylvia, Bianca, José, Heidi, Sabine en Jean