Ubach over Worms
Landschap
vrijdag10feb2017

Opruiming prikkeldraad

De laatste tijd ontvangen wij ,IVN Ubach over Worms,steeds vaker signalen dat vogels (torenvalk, sperwer en…..) zich vastvliegen in de prikkeldraad die aan de boskant staat van het Rimburgerbos bij de Watertoren.                      

De prikkeldraad vormt de afscheiding tussen grasland en hellingbos en dat over een lengte van vele honderden meters aan weerszijden van de Watertoren.Had de prikkeldraad vroeger een functie (afscheiding weiland boer), tegenwoordig is de prikkeldraad dus overbodig.Een groot gedeelte van de prikkeldraad is inmiddels overwoekerd met braamstruik.Maar het probleem doet zich zeer zeker voor bij de vele meters die nog openliggen.Het verdient dan ook de aanbeveling om de prikkeldraad volledig te verwijderen.                                                                                      

Vrijdag 10-02-2017 is de prikkeldraad op het grondgebied van Natuurmonumenten, dus rechts van de Watertoren, verwijderd in opdracht van Natuurmonumenten.

Gezien de vele meters werd er groot materiaal ingezet,zie onderstaande foto’s.Opruiming prikkeldraadOpruiming prikkeldraadOpruiming prikkeldraad

Natuurmonumenten en IVN Ubach over Worms