Ubach over Worms
Natuur
maandag12jun2017

Grote bonte specht

Gast aan tafel

                                                                                                

Dan heb je een bijenhotel opgehangen in je tuintje en vind je het leuk dat het binnen de kortste keren volledig dicht gebouwd is! Gisteren constateerde ik, dat er enkele openingen ontstaan waren. Ik vond dat wel erg snel gaan met de ontwikkeling van eitje via larve naar volwassen insect. Vanmorgen waren er weer meer dichtgemaakte bamboestokjes open. En net heb ik de boosdoener op heterdaad betrapt. Het is een grote bonte specht (die ook vaker komt snoepen van de vogelpindakaas), die dit 'tafeltje dekje' voor zich ontdekt heeft. Hij gaat hierbij heel secuur te werk en beschadigt het bijenhotel als 'gebouw' nauwelijks. Over inventiviteit gesproken …….                                                                   

Chris Arets

_________________________________________________________________

Reacties:

Nou Chris, dat is pas een vogelvoederhuisje!

Spekje naar zijn  bekje!!

Het is Chris dat je midden in het “bos” woont. Anders is bezoek van een bonte specht toch wel apart te noemen  

Ik woon niet midden in het bos, en toch krijg ik ook wel eens bezoek van de bonte specht.Ooit had ik achter in mijn tuin een nestkastje hangen.Dat werd bezet door een koppel pimpelmezen.Die kregen elf jongen! En wat gebeurde er op een dag?De bonte specht haalde ze er 1 voor 1 uit om deze te voeren aan zijn / haar jongen….,Zo is de natuur, prachtig en soms zelfs prachtig in al haar wreedheid.

Leuk om te lezen wou toch al een bijenhotel ophangen.Ik woon dan ook kort tegen de bos zeker Jan ?.Ik heb zowel de kleine als de grote regelmatig in de tuin, jammer genoeg heb ik alleen geen goede camera.

Grote bonte specht