Ubach over Worms
Vogels
donderdag30nov2017

Europees kampioen

Jan van Overmeeren in de prijzen op internationale vogeltentoonstelling

Op 24, 25 en 26 november 2017 vonden in Oisterwijk de 19de Europese Kampioenschappen Europese vogels en aanverwante soorten plaats. De organisatie was in handen van de Belangenbehartiging Europese Cultuurvogel, afdeling Nederland.

Ons IVN-lid Jan van Overmeeren nam deel aan de tentoonstelling en wedstrijd met enkele exemplaren van zijn putters en met een hybride stam (kruising putter met kanarie). 

Europees kampioen

Jan, hoelang kweek je al vogels? Vogels kweken doe ik ca. 45 jaar. Reken zelf maar uit wanneer ik ongeveer begonnen ben.

Wat zijn momenteel je favoriete vogels? Mijn favoriete vogels zijn de putter, bovenste kooien op de foto  en de hybride, dat is putter met kanarie, onderste kooien op de foto.

Met welke vogels heb je aan het vogelfestijn in Oisterwijk deelgenomen? Met beide heb ik aan het vogelfestijn deelgenomen. Succes heb ik gehad met een hybride stam, dat zijn 4 vogels, die zoveel mogelijk op elkaar moeten lijken. 

En dat succes mocht er zijn!! Europees kampioen!!

Europees kampioen

Jan, namens IVN Ubach over Worms van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!

Als je nog geen lid was geweest van onze vogelwerkgroep, dan zouden we nou zeker in de rij staan om je over te halen het alsnog te worden!

Frans Verlaan, 30 november 2017