Herfstexpeditie 2016

voor kinderen!

Op zoek naar achtvoeters en paddenstoelen.

Lege jampotjes sparen! Tijdens de IVN najaarscampagne gaan we ook op zoek naar spinnen…

Ieeeeeeeeee. Je hoort het al van verre. Veel ouders zijn vreselijk bang voor spinnen of vinden ze vies. Voor hen is deze scharrelkidsexpeditie dus niet bedoeld.

Maar jij als kind bent veel stoerder of wilt dat vast worden, net zoals die stoere TV-mannen die voor geen dier bang zijn. En vind je spinnen wel eng? Ook geen probleem, je bent toch welkom. We gaan ook op zoek naar de mooiste paddenstoelen!

Heb je spinnen al eens op een veilige afstand (in een loep- of jampotje) rustig bekeken? Het zijn prachtige diertjes die alles wat vliegt wel kwaad doen, maar ons mensen niet. Sterker nog, ze helpen ons om allemaal lastige insecten te vangen die we liever niet rond onze oren horen zoemen of erger. En wist je dat er enorm veel soorten spinnen zijn? Ze maken prachtige webben om hun prooi in de val te lokken. Vooral met wat dauw er op in de herfst zijn dat ware kunstwerken. Wij gaan ze met jou zoeken op zondag 2 oktober!

Ben je tussen de 4 en 12 jaar, dan mag je met ons mee op deze bijzondere herfstexpeditie! Samen met ervaren IVN jeugdbegeleidsters en andere kinderen maken we een prachtige ontdekkingstocht door het Wormdal. We verzamelen om 10 uur bij de kerk van Haanrade. Om 13 uur kunnen je ouders je weer ophalen. Mochten ze mee willen en durven dan moeten ze even contact met ons opnemen.

Omdat het gebied waar we doorheen lopen nat kan zijn is het aan te bevelen om laarzen aan te doen. Denk ook aan  iets lekkers voor tussendoor, een plastic zak om op te zitten en een leeg jampotje met deksel of bekerloepje en een spiegeltje is handig om onder de hoed van de paddenstoelen te kijken. Mocht je een spinnen- of paddenstoelenboek hebben mag dat natuurlijk ook mee (doen wij ook dus je mag ook bij ons meekijken!).

Na afloop ontvang je een bewijs dat je deze herfstexpeditie goed hebt doorstaan. Om je naam daar goed op te kunnen zetten is het fijn als je je opgeeft voor 31 september. Mocht er iets veranderen dan kunnen we je dat ook nog vertellen.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk heel welkom.

Opgeven doe je via een e-mail  met je naam, leeftijd en telefoonnummer naar bianca.beckers@hetnet.nl of bel haar op 06-47920720

Kun je niet bij onze activiteit zijn dan kijk op www.ivn.nl voor een van de vele andere najaarsactiviteiten!  

We zien je graag!

IVN Wormdalkids is een initiatief van IVN De Oude Landgraaf, IVN Kerkrade en IVN Ubach over Worms om kinderen de seizoenen buiten te laten leren kennen op een avontuurlijke en interessante manier.