Herfst-Kabouterpad

met IVN Wormdalkids!

 

Sluit de herfstvakantie sprookjesachtig af in het Bosrijk van Rimburg.

 

Het is volop herfst en de kabouters maken zich gereed voor de winter. Kom je meedoen? De bladeren vallen en de insecten zoeken een beschut plekje. De paddenstoelen schieten uit de grond en de nootjes vallen.

Ben je tussen de 2 en 8 jaar en vind je het leuk om buiten te zijn en meer te ontdekken? Dan ben je bij de Wormdal (scharrel)kids op de juiste plek! Op zondag 22 oktober a.s. ben je welkom vanaf 10 uur in het IVN-gebouw aan D’r Slieënberg, Steenenbergweg te Waubach (aan het eind van de Maastrichterweg in Landgraaf).

Je kunt met het kabouterpad starten tussen 10 en 12 uur. Om uiterlijk 13 uur ben je weer terug. De route is ongeveer 2 kilometer en ook met een kinderwagen redelijk te doen, op een paar trapjes na. De route loop je in één á anderhalf uur en onderweg kun je gevarieerde opdrachten doen met je (groot)ouders. Bij terugkomst in het IVN-gebouw kun je het verzamelde materiaal goed bekijken onder een stevige loep en ontvang je wat lekker warms. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt op prijs gesteld. Heb je vragen bel dan met Bianca Beckers 06-47920720.

IVN Scharrelkids

Frisse lucht, vieze modderhanden, zelfgebouwde hutten en gewoon lekker bezig zijn in de natuur. Dat maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter. Daarom laat IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, met het programma Scharrelkids ouders en kinderen de natuur samen beleven. En dat doen we op een scharreligge manier, omdat scharrelen - zelf spelen en ontdekken - dé manier is om kinderen in contact te brengen met de natuur. IVN biedt ook een schat aan tips om zelf, samen met je (klein)-kinderen de natuur te beleven. Dichtbij en wanneer jij wilt. Kijk maar eens op www.scharrelkids.nl, hier staan weetjes en doe-tips over en in de natuur. Niet alleen voor buiten, maar ook knutseltips voor thuis. Hartstikke leuk! De IVN Wormdalkids gaan 4 keer per jaar op expeditie met kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Dit kabouterpad is speciaal ontwikkeld voor de jongste kinderen met hun (groot)ouders.

We zien je graag bij het Kabouterpad!

IVN #2uurnatuur Challenge 2021

Voor de derde keer op rij organiseert IVN in oktober de #2uurnatuur Challenge. Juist tijdens de donkere herfstmaanden is het belangrijk naar buiten te blijven gaan! Ruim 15.000 mensen gingen in 2020 de uitdaging aan. Doe jij op 1 oktober 2021 ook mee? 

Ja, ik doe mee!

________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie

Neem voor vragen contact op met Bianca Beckers, 06-47920720 , bianca.beckers@hetnet.nl

IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. Op scholen, in Nationale Parken en in hun eigen buurt. IVN laat jong en oud zélf beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Dit versterkt de band met de natuur, en maakt bewust van het belang van duurzaam handelen.

Lokaal organiseren ruim 20.000 ervaren IVN-vrijwilligers talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur(belevings)activiteiten door heel Nederland. Door deze laagdrempelige en educatieve activiteiten maakt een groot aantal mensen - jong en oud - kennis met de natuur. 

IVN Wormdalkids is een samenwerking van de 3 afdelingen De Oude Landgraaf, Kerkrade, Ubach over Worms. In elk seizoen nemen de IVN jeugdbegeleiders  kinderen mee op expeditie in de eigen natuurlijke omgeving.Beleef de natuur