De Nacht van de vleermuis

Persbericht t.b.v. Wormdal(scharrel)kidsactiviteit op 26-08-2017

De Nacht van de Vleermuis!

Ogen en oren open, het is bijna donker……………. durf jij mee?

Overdag slapen vleermuizen hangend op hun kop of weggekropen op plekken waar ze moeilijk te bereiken zijn voor vijanden (roofvogels, uilen, katten, marters). Ze zitten op warme, droge, donkere plekken, bijvoorbeeld in een spouwmuur, onder dakpannen of in een boomholte.

Maar dan gaat het schemeren en ontwaken ze uit hun slaap. Ze gaan op pad naar voedsel, vooral insecten en struinen door de lucht. Ga je met ons mee op avondexpeditie om te leren hoe vleermuizen in en rondom het Rimburgerbos leven?

Tijdens de nacht van de vleermuis gaan we tijdens de avondschemering op zoek. Muisstil en zonder zaklamp lopen we langs de bosrand en langs vleermuiskasten op verschillende plekken in het Rimburgerbos. Met een beetje geluk zien we vleermuizen op jacht en kunnen we hun vliegroute volgen. We kunnen ze niet horen….. of toch wel? Misschien dat we hun met een beetje hulp van de batdetector kunnen opsporen, spannend! Ze maken namelijk een kabaal.

Ben je tussen de 4 en 14 jaar, dan kun je op zaterdag 26 augustus, samen met een (groot)ouder ontdekken wat er zich allemaal afspeelt hoog in de lucht. Honden en kinderwagens kunnen bij deze activiteit helaas niet mee.

We starten om 20:00 uur in het IVN-gebouw aan D’r Slieënberg, Steenenbergweg te Waubach (aan het eind van de Maastrichterweg in Landgraaf). Van daaruit gaan we samen op pad langs en door het Rimburgerbos op zoek naar vleermuizen. Omstreeks 22:00 uur sluiten we de activiteit af bij het IVN-gebouw waar ons nog een lekkere verrassing wacht. 

Opgeven kan tot vrijdagavond 25 augustus a.s.. Mocht er iets veranderen (bijvoorbeeld te slecht weer) dan kunnen we je dat ook nog vertellen.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk heel welkom. Opgeven doe je via het e-mailadres van Bianca Beckers: bianca.beckers@hetnet.nl. Ook voor vragen kun je bij haar terecht (tel.: 06-47920720).

We zien je graag!

___________________________________________________________

IVN Wormdalkids is een initiatief van IVN De Oude Landgraaf, IVN Kerkrade en IVN Ubach over Worms om kinderen de seizoenen buiten te laten leren kennen op een avontuurlijke en interessante manier. Via facebook delen we ook onze activiteiten. Kijk hier maar eens naar eerdere expedities!