Nieuwsbrief 22 feb 2022

Film 'Nature Today', 40 jaar landschapsbeheer

Door de versoepelingen is het nu eindelijk mogelijk om je uit te nodigen voor één van de vertoningen van onze film 'Landschapebeheer: samenwerken voor een natuurrijk Brabant’. NatureToday schreef een mooi artikel over de film. 
Speciaal voor jou en je collega's staan er vanaf volgende maand een aantal middagen en avonden gepland, waar je kosteloos naartoe kunt. Dit om iets terug te doen voor je inzet voor natuur en landschap. In de bijgevoegde uitnodiging vind je verdere details. Informatie over aanmelden vind je op onze site. 

We hopen je op één van de avonden te zien!

Namens collega's van het Coördinatiepunt,

Met vriendelijke groet,

Jochem Sloothaak

Help mee kinderen de natuur te laten beleven

Word vrijwilliger bij Het Bewaarde Land
IVN Natuureducatie is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers in de omgeving van Udenhout die hun liefde voor de natuur met kinderen willen delen. Dit doen ze door op speelse wijze basisschoolkinderen bij het natuurbelevingsprogramma Het Bewaarde Land te begeleiden.
Natuurbelevingsprogramma 'Het Bewaarde Land'
In Het Bewaarde Land worden leerlingen uit groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs in kleine groepjes begeleid door vrijwilligers. Zij maken hun groepje vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, sluipspelletjes doen en nog veel meer. Gedurende drie weken brengen zij elke week één volle dag door midden in de natuur.
Vrijwilligers gezocht voor begeleiding
Dit voorjaar willen er weer 12 basisschoolklassen deelnemen aan Het Bewaarde Land in de Loonse en Drunense Duinen nabij Udenhout. Deze klassen kunnen we alleen ontvangen wanneer er genoeg vrijwilligers inzetbaar zijn. Daarom zijn wij dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Je hoeft geen wandelende natuurencyclopedie te zijn. Affiniteit met natuur en het begeleiden van kinderen is voldoende! IVN Natuureducatie verzorgt op woensdag 16 maart een goede opleiding, waar je ook bij andere (kinder)activiteiten in de natuur veel aan hebt.
Informatieavond.

Wil jij kennis maken met Het Bewaarde Land? Kom dan naar de informatieavond op 9 maart bij BS De Wichelroede in Udenhout. Aanmelden kan via www.hetbewaardeland.nl of neem direct contact op met projectleider Marion de Cocq of 06-57204691.

IVN wandeling Gorp en Roovert 27 februari 2022

Onze startplaats ligt aan de westrand van het landgoed Gorp en Roovert. Dit landgoed is eigendom van de textielfamilie Van Puijenbroek. Het heeft een oppervlakte van 1200 ha, waarvan ongeveer 800 bestaat uit bos met enkele vennen, en een kleine 400 ha uit akkers en grasland. Hier doorheen stroomt een schilderachtige beek, de Roovertse Leij, Vrij centraal in het gebied liggen de buurtschappen ‘Gorp’en Roovert”.
In elk jaargetijde heeft de natuur hier veel te bieden. Zeker ook in deze late winterperiode vol aankondigingen van de nieuwe lente!
 Cultuurhistorisch valt er eveneens genoeg te zien en te vertellen. Loopt u met ons mee?
De wandeling zal ongeveer twee uur duren. Honden kunnen niet mee.
Inschrijven is noodzakelijk en kan hier.


zo. 27 februari Gorp en Roovert
Tijd: 10.00 -12.00 uur
Start: Parkeerplaats ‘De Roovertche Leij’, Gorpsbaantje 1, 5051 PX Goirle