Tilburg
Biodiversiteit
woensdag08jan2020

Verdiepende cursus Ecologie

In 2019 heeft Henk Moller Pillot een verdiepende cursus Ecologie gegeven. De belangstelling voor deze cursus was zó groot dat het maximaal aantal deelnemers al snel bereikt werd en meerdere mensen teleurgesteld moesten worden. Hierbij een nieuwe kans!

In de maanden februari tot en met april geeft Henk deze zelfde cursus nog een keer. Deze cursussen vinden nu, omdat het voor Henk beter te doen is, op zaterdagochtend plaats.

Inhoud cursus

Stel u voor dat u ergens in Brabant op de zandgrond naar een ven staat te kijken, u tuurt over het ven en denkt bij uzelf ‘Hee, er zit geen fuut op het ven’. Denkt u dan ‘Natuurlijk zit er geen fuut, want die kan hier helemaal niet leven’ of denkt u ‘Het moet niet gekker worden, nu zijn zelfs de futen hier al verdwenen’?
Dát is waar deze cursus ecologie over gaat; het is een cursus over de relatie tussen planten, dieren en het landschap. Hoe is het landschap opgebouwd? Wat voor grond is het? Hoe lopen de waterstromen? Sta ik hier hoog of laag? Welke planten en dieren kunnen hier wel en niet leven en waarom? Wat gebeurt er met deze planten en dieren als er iets aan de omgeving verandert?

Het doel van deze cursus is met andere woorden dat u, wanneer u in een natuurgebied bent, zelf de vraag kunt beantwoorden: In welke omgeving sta ik hier en wat betekent dit voor het voorkomen van planten en dieren?

 
Cursusgegevens  
De cursus: Bestaat uit 3 cursusochtenden en 4 excursies
Aantal cursisten: Maximaal 25
Docent: Henk Moller Pillot
Cursuslocatie: Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434, 5038 CH Tilburg
Cursusochtenden: Zaterdag 1 februari, 7 maart en 28 maart 2020 van 10.00 - 12.00 uur
Excursies: Naar keuze op zaterdag of zondag 15-16 februari, 21-22 maart, 18-19 april en 16-17 mei2020 van 9.00 - 12.00 uur
Vereiste voorkennis: Enige kennis van planten, vogels en andere diersoorten
Kosten:

KNNV/IVN-leden € 45,-

Niet leden € 55,-* inclusief cursuslidmaatschap KNNV-afdeling Tilburg

   

 * Indien u nu lid wordt van de KNNV-afdeling of IVN-afdeling Tilburg kunt u direct tegen ledenprijs deelnemen. 
Dit is zeker voordeliger wanneer u in 2020 aan meerdere cursussen deel wilt nemen.

Aanmelden en/of meer informatie

Bent u geïnteresseerd in deze cursus en wilt u graag deelnemen? 
U kunt zich HIER aanmelden voor deze cursus.

Uw opgave is pas definitief wanneer u het cursusgeld hebt overgemaakt. De betalingsgegevens ontvangt u na aanmelding via de mail. Wanneer de cursus gestart is en u om welke reden dan ook met de cursus wilt stoppen vindt geen teruggave van (een deel van) het cursusgeld plaats. Teruggave van het cursusgeld vindt alleen plaats wanneer u uw deelname voor 25 januari 2020 annuleert.

Voor meer informatie over deze cursus kunt u terecht bij Marie-Cecile van de Wiel, email: secretaris@tilburg.knnv.nl