Natuurcursus 2018-2019

In september a.s. start er weer een Natuurcursus. De organisatie is in handen van de IVN- en KNNV-afdeling Tilburg. De natuurcursus is een basiscursus voor iedereen die geboeid is door de natuur en er meer van wil weten. 

Het leuke aan de natuurcursus is de grote verscheidenheid aan onderwerpen dat aan bod komt zoals het ontstaan van het landschap in Brabant, vogels, het bos en bomen, wilde planten, insecten, waterleven, paddenstoelen, enzovoort.

Cursisten van de huidige Natuurcursussen zeggen over deze cursus:
‘Super bedankt voor de fantastische cursus tot nu toe!!!’
‘Ik zou de cursus zo weer volgen!’
‘De cursus is stimulerend, nooit saai en het gezelligheidsgehalte is hoog’.

De cursus bestaat uit 10 cursusavonden en 10 excursies, waaronder een busexcursie naar Zeeland. Tijdens de interactieve cursusavonden is er naast theorie veel aandacht voor het zelf waarnemen en ontdekken.

Op elke (maandelijkse) cursusavond volgt een excursie naar buiten; zo kunt u in de praktijk zien en beleven wat tijdens de cursusavond behandeld is. De excursies vinden plaats op diverse locaties rondom Tilburg zodat u ook uw eigen leefomgeving beter leert kennen.

De cursus start in september 2018 en loopt tot juli 2019.

Bent u geïnteresseerd in deze cursus?
Leest u dan eerst hier de extra informatie over deze cursus (data, locatie, cursusgeld). Op deze pagina vindt u ook een link naar het inschrijfformulier.

Wij hopen u te mogen verwelkomen in september a.s.!

Hartelijke groet
Marlieke van Woerkom
Coördinator Natuurcursussen
marliekevanwoerkom@home.nl