Natuurcursus

De IVN-afdeling Tilburg organiseert in samenwerking met de KNNV-afdeling Tilburg een Natuurcursus. De cursus is interessant voor iedereen die geboeid is door de natuur en er meer van wil weten.

Inmiddels is het maximaal aantal deelnemers bereikt. U kunt zich nog steeds opgeven als deelnemer aan de Natuurcursus, maar wordt op de wachtlijst geplaatst. Mocht er een plaats vrij komen dan krijgt u hierover zo snel mogelijk bericht.

Het leuke van de natuurcursus is de grote verscheidenheid aan onderwerpen dat aan bod komt zoals het ontstaan van het landschap in Brabant, natuur in de stad, vogels, het bos en bomen, wilde planten, insecten, het waterleven, paddenstoelen en mossen, enzovoort.

De cursus bestaat uit 10 cursusavonden, 9 excursies -waaronder een busexcursie naar Zeeland- en een afsluitende tweedaagse met overnachting.
De cursus en kost € 140,00 alles inclusief. De cursusavonden vinden plaats op dinsdagavond in het Natuurmuseum Brabant te Tilburg.

Tijdens de cursusavonden is er naast theorie veel aandacht voor het zelf waarnemen en ontdekken.

Op elke (maandelijkse) cursusavond volgt een excursie naar buiten; zo kunt u in de praktijk zien en beleven wat tijdens de cursusavond behandeld is. De excursies vinden plaats op zaterdagochtend op diverse locaties rondom Tilburg zodat u ook uw eigen leefomgeving beter leert kennen.

Bent u geïnteresseerd in deze cursus?

U kunt zich hier aanmelden voor de Natuurcursus, maar aangezien het maximaal aantal deelnemers bereikt is wordt u op de wachtlijst geplaatst. Mocht er een plaats vrijkomen dan krijgt u hierover zo snel mogelijk bericht.

Hartelijke groet

Marlieke van Woerkom
Coördinator Natuurcursussen

marliekevanwoerkom@home.nl