Tilburg
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag02okt202114:00

Wandeling op de Regte Heide voor mensen met een rolstoel en scootmobiel,

Wie rolt mee de landelijke week (2-9 oktober)* van de toegankelijkheid in?

Op zaterdag 2 oktober 2021 organiseert IVN Tilburg i.s.m. het Gehandicapten Platform ’s-Hertogenbosch deze wandeling. Het is een wandeling van 2 kilometer gedurende anderhalf uur.  Hou zelf rekening met de weersomstandigheden. (Er is helaas geen toiletgelegenheid aanwezig) 

De wandeling gaat plaatsvinden over verharde paden, maar als de situatie het toestaat ook over zandpaden.

Startpunt en eindpunt : parkeerplaats voor Regte Heide in Riel. 
Dit is vlakbij het Riels Hoefke. Riels Hoefke 5, Riel 
(ten behoeve van vervoer: is voorbij de Rielse manage het Hoefke 3, 5133 Riel) 

Vertrek 14.00, terugkomst 15.30 uur.

Er is een elektrisch voortgedreven rolstoel aanwezig als demonstratiemodel, speciaal geschikt voor dit terrein. Deze wordt ter beschikking gesteld door Vincent Hendriks, van Hendriks Care in Goirle. 

Nicole en Herman ( zie foto) zullen de wandeling begeleiden. Herman is sinds zijn recente pensionering veel in de natuur te vinden. Nicole heeft deze passie al veel eerder ontdekt en is sindsdien niet meer uit de natuur weg te slaan. Voor beide is deze excursie een proeve van bekwaamheid, een soort afstudeeropdracht, zodat zij een weer stap zetten op weg naar het felbegeerde diploma van IVN-gids. Nicole zegt: "Maar het gaat toch om het plezier ". Herman zegt: "Met jou is het toch altijd leuk, Nicole !" 

We gaan door het mooie natuurgebied "De Regte Heide", waar we het riviertje de Leij tegenkomen, heide met grafheuvels en natuurlijk planten, paddenstoelen, dieren en bomen.

*De Landelijke Week van de Toegankelijkheid heeft dit jaar het thema “Uit en thuis” doelend op artikel 30 van het VN-verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap; het betreft deelname aan het culturele leven, recreatie, vrijetijdsbesteding en sport. 

 

foto: 'Proefrijden - Wouter Schelvis

Algemene informatie

zondag 26 september 2021 - 15:44