Tilburg
Landschap
Op
dinsdag11aug202014:00

Landgoed schaapsgoor aug 2020

Kapel Moerle

Exclusieve natuur-cultuurwandelingen over landgoed Schaapsgoor

Met bezoek aan Duikkapel Moerle

Aan de Gilzerbaan in Stadsbos013 in Tilburg ligt een familielandgoed van de familie Van Nunen. Het gebied, dat onderdeel uitmaakt van het Schaapsgoor, is de afgelopen jaren sterk verfraaid met een heideveld, ven en afwisselende bospercelen. Kikkers, libellen, diverse roofvogels, koningsvaren en zonnedauw zijn maar enkele voorbeelden uit de rijke flora en fauna. 
Nu is de oude oorlogskapel, die toentertijd is aangelegd door Tilburgse studenten, weer in ere hersteld. Een bijzonder historisch element in een waardevolle natuurlijke omgeving.
Reden genoeg om op dit besloten landgoed excursies te organiseren waarbij de natuur en cultuur van  het gebied uitgebreid aan bod komen. 

De wandelingen onder begeleiding van gidsen van IVN afdeling Tilburg duren ca. 1,5 uur. Deze IVN-gidsen hebben zich in de natuur en cultuur van het gebied verdiept en laten u het landgoed op een speciale maniet ervaren. Tijdens de wandeling ontdekt u de schoonheid van het gebied in het betreffende seizoen.
De geplande data zijn:

zondagochtend 13 oktober 2019, 10:00 uur: Herfstwandeling
woensdagmiddag 15 januari 2020, 14:00 uur:winterwandeling
dinsdagmiddag 21 april 2020, 14:00 uur: voorjaarswandeling
dinsdagmiddag 11 augustus 2020, 14:00 uur: zomerwandeling

De kosten hiervoor zijn € 5,- per persoon.  Dit bedrag kan ter plekke worden voldaan voor de start van de wandeling. 

Aanmelden is noodzakelijk omdat de groepsgrootte beperkt is.De wandeling is niet geschikt voor rolstoelen; honden zijn niet toegestaan.

Om aan te melden klik H I E R

Algemene informatie

dinsdag 11 augustus 2020 - 14:00