Tilburg
Landschap
Op
dinsdag13nov201814:00

Landgoed schaapsgoor

Kapel Moerle

Exclusieve natuur-cultuurwandelingen over landgoed Schaapsgoor

Met bezoek aan Duikkapel Moerle

Aan de Gilzerbaan in Stadsbos013 in Tilburg ligt een familielandgoed van de familie Van Nunen. Het gebied, dat onderdeel uitmaakt van het Schaapsgoor, is de afgelopen jaren sterk verfraaid met een heideveld, ven en afwisselende bospercelen. Kikkers, libellen, diverse roofvogels, koningsvaren en zonnedauw zijn maar enkele voorbeelden uit de rijke flora en fauna. 
Nu is de oude oorlogskapel, die toentertijd is aangelegd door Tilburgse studenten, weer in ere hersteld. Een bijzonder historisch element in een waardevolle natuurlijke omgeving.
Reden genoeg om op dit besloten landgoed excursies te organiseren waarbij de natuur en cultuur van  het gebied uitgebreid aan bod komen. 

De wandelingen onder begeleiding van gidsen van IVN-Tilburg starten om 14.00 uur en duren ca. 1,5 uur. Deze IVN-gidsen hebben zich in de natuur en cultuur van het gebied verdiept en laten u het landgoed op een speciale manier ervaren.
De geplande data zijn: 13 november en 11 december 2018. 
De kosten hiervoor zijn € 5,- per persoon.  Dit bedrag kan ter plekke worden voldaan voor de start van de wandeling. 

Aanmelden is noodzakelijk omdat de groepsgrootte beperkt is.De wandeling is niet geschikt voor rolstoelen; honden zijn niet toegestaan. In de bevestigingsmail die u na aanmelding van ons ontvangt staat het volledige adres van de startplaats.

Om aan te melden klik H I E R

Algemene informatie

dinsdag 13 november 2018 - 14:00 tot 15:30
Locatie: 
Stadsbos 013
Gilzerbaan
Tilburg
Nederland
Google Maps image