Tilburg
Natuur in de Buurt
Op
zondag17okt202114:00

Exclusieve natuur-cultuur-herfstwandeling over landgoed Schaapsgoor

Duikkapel Moerle

Aan de Gilzerbaan in Stadsbos013 in Tilburg ligt een familielandgoed van de familie Van Nunen. Het gebied, dat onderdeel uitmaakt van het Schaapsgoor, is de afgelopen jaren sterk verfraaid met een heideveld, ven en afwisselende bospercelen. Kikkers, libellen, diverse roofvogels, koningsvaren en zonnedauw zijn maar enkele voorbeelden uit de rijke flora en fauna.
Nu is de oude oorlogskapel, die toentertijd is aangelegd door Tilburgse studenten, weer in ere hersteld. Een bijzonder historisch element in een waardevolle natuurlijke omgeving.
Reden genoeg om op dit besloten landgoed ieder seizoen een excursie te organiseren waarbij de natuur en cultuur van het gebied uitgebreid aan bod komen.

De herfstwandeling op zondag 17 oktober is met begeleiding van gidsen van IVN-Tilburg. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ca. 1,5 uur. Deze IVN-gidsen hebben zich in de natuur en cultuur van het gebied verdiept en laten u het landgoed op een speciale manier ervaren. Er is natuurlijk ook speciale aandacht voor de herfstkleuren en paddenstoelen in het gebied.

De kosten hiervoor zijn € 5,- per persoon. Dit bedrag kan ter plekke worden voldaan voor de start van de wandeling.

U kunt zich NIET meer aanmelden omdat het maximum aantal deelnemers is bereikt!

De wandeling is niet geschikt voor rolstoelen; honden zijn niet toegestaan.

Algemene informatie

zondag 26 september 2021 - 15:33