Texel
Gezondheid
vrijdag01feb2019

Verslag Winterkoffer 2019

We hadden geluk: woensdag 23 januari j.l. lag er sneeuw op onze tuintafel zodat we die in een koelbox mee konden nemen naar afdeling de Krukel van verpleeghuis de Hollewal. Zo konden de deelnemers aan de Natuurkoffer- bijeenkomst kijken naar en voelen aan echte sneeuw. De meeste mensen vonden eraan voelen veel te koud maar het een beetje laten sneeuwen op hun met textiel beklede benen vonden ze wel leuk.

Op bijgaande foto’s ziet u hoe de grote en de kleine aandachtstafels in winterse sfeer zijn aangekleed. Genoeg attributen om over te praten (schaatsen, dennentakken, hulst en klimop, wol en breinaalden, zaaddozen) naar te kijken (trosje onrijpe rode bramen met blad (een beetje kleur in de winter), foto’s van dieren in de sneeuw, een opgezette reiger van Ecomare), naar te luisteren (muziek en een liedje, elkaars verhalen over de attributen, recepten uitwisselen, de geluidjes van de robotzeehondenbaby), aan te voelen (een open en een dichte dennenappel, de opgezette babyzeehond van Ecomare, het breiwerkje), aan te ruiken (sinaasappel met kruidnagel, de wintergroenten), om mee in beweging te komen (‘sneeuwballen’ gooien) en om van te proeven (koek (zonder zopie) en warme appelmoes met een beetje kaneel).

Voor we het wisten was het uur winterse natuurbeleving alweer voorbij en werd de bijeenkomst afgesloten met een klein gedicht over een sneeuwklokje.

2019