Texel
Kind & Natuur
Op
zaterdag23feb201914:00

IVN Strunerkids

Natuurbeleving voor kinderen

Natuurbeleving voor kinderen, IVN StrunerKids

Dit jaar gaat de natuurvereniging IVN Texel elke maand een activiteit voor basisschoolkinderen organiseren onder de naam IVN StrunerKids. De ene keer organiseren we een lezing, de andere keer een excursie, soms steken we de handen uit de mouwen en helpen we de boswachter met beheer en onderhoud, soms is het alleen voor de bovenbouw, soms gaan we iets bouwen voor dieren, soms is het samen met de ouders/verzorgers en de andere keer niet.

Zaterdag 23 februari geeft de mossenwerkgroep van het IVN een mossenexcursie speciaal voor de kinderen met hun ouders/verzorgers. Het beginpunt van de excursie is op de kruising Ploeglanderweg/Dunningsweg. Dat is het eerste pad aan de linkerkant als je van de Rozendijk komt. Er is daar beperkte parkeergelegenheid, dus misschien is het een goed idee om op de fiets te komen. We lopen eerst een stuk het bos in, daarna gaan we allerlei verschillende mossen bekijken. Zijn er ook hele grote mossen? Zijn ze allemaal groen? Krijgen ze ook bloemen? Allemaal vragen die aan bod zullen komen. Je leert een aantal soorten herkennen en ze krijgen een naam.
Bij een volgende boswandeling kom je vast en zeker de bekende mossen tegen!

Neem een vergrootglas mee, als je dat hebt, dan wordt het nóg mooier om te zien.

Deze gratis excursie is voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar met hun ouders/verzorgers. Het begint om 14.00 uur en het duurt ongeveer anderhalf uur.
Graag willen we dat je je aanmeldt voor deze activiteit, dat kan door een mail te sturen naar texelsenatuurstruners@gmail.com en vol = vol.

Algemene informatie

zaterdag 23 februari 2019 - 14:00
Locatie: 
Ploegelanderweg
Hoek Dunningweg
De Dennen
Nederland
Google Maps image