Texel
Slootjesdagen
Op
zaterdag22jun201914:00

IVN Strunerkids

Slootjesdag

IVN StrunerKids, natuurbeleving voor kinderen

Dit jaar gaat de natuurvereniging IVN Texel elke maand een activiteit voor basisschoolkinderen organiseren onder de naam IVN StrunerKids. De ene keer is het een lezing in de bieb, de andere keer steken we de handen uit mouwen en helpen we de boswachter en deze keer gaan we op avontuur in en rond de sloot in het Krimbos, SLOOTJESDAG!

Zaterdagmiddag 22 juni gaan we meedoen met het landelijke slootjesonderzoek naar de kwaliteit van ons oppervlaktewater. Met schepnetten, zoekkaarten en loepjes gaan we samen met de IVN gidsen op zoek naar de grootste rovers en de snelste zwemmers. Bij het IVN hebben we heel veel slootonderzoek-spullen en zelf mag je natuurlijk ook je schepnetje en slootonderzoekspullen meenemen.

Deze activiteit is voor kinderen tot 12 jaar, tot 8 jaar onder begeleiding, maar alle ouders/verzorgers zijn welkom. Wij beginnen om 14:00 uur in het Krimbos, naast/achter Fietsenverhuur Van Tongelen, Krimweg 10, De Cocksdorp en het duurt tot ongeveer 16:00 uur.
Er is helaas geen parkeergelegenheid meer.


Graag willen we dat je je aanmeldt voor deze activiteit, door een mail te sturen naar:   texelsenatuurstruners@gmail.com

 

Algemene informatie

zaterdag 22 juni 2019 - 14:00
Locatie: 
Krimbos, achter fietsverhuur Van Tongelen
Krimweg 10
De Cocksdorp
Nederland
Google Maps image