Súdwesthoeke
Biodiversiteit
Op
zaterdag20jun202021:00

Nachtvlinderexcursie in de Nationale nachtvlindernacht

Een lezing en excursie over nachtvlinders in het Gaasterlandse bos.

Lezing en excursie in samenwerking met Staatsbosbeheer en Mar en Klif. 

Tijdens de Nationale Nachtvlindernacht gaan we in heel Nederland naar nachtvlinders kijken. Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn dat er meer dan 2000! Nieuwsgierig geworden? Kom en verwonder u!

Vlinderdeskundige Abel Jagersma neemt u mee in de wereld van de nachtvlinders met eerst een lezing en vervolgens een excursie.

Voor deze activiteit is aanmelden gewenst. Dat kan alleen maar via de website en Mar en Klif. www.marenklif.nl 

Algemene informatie

zaterdag 20 juni 2020 - 21:00 tot 23:00
Extra Informatie: 

Tijdens de Nationale Nachtvlindernacht gaan we in heel Nederland naar nachtvlinders kijken. Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. Nieuwsgierig geworden? Meldt u aan en kom naar deze interessante avond in het bos bij Oudemirdum.

De lezing en de excursie wordt verzorgd door Abel Jagersma, in samenwerking met Staatsbosbeheer. De start is om 21.00 uur in de Werkschuur van Staatsbosbeheer aan de Houtwal 3 in Oudemirdum, Opgaaf is verplicht via onderstaande website van Mar en Klif. Aanbeveling waterdicht schoeisel en verrekijker mee.

Contactpersoon: 
Bezoekerscentrum Mar en Klif www.marenklif.nl