Súdwesthoeke
Vogels
Op
dinsdag26feb201919:30

Lezing over ganzen en excursie

Lezing en excursie over ganzen in Sneek

Lezing op 26 februari 2019, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Sneek

Op dinsdag 26 februari verzorgt Marten Wesselius een ganzenavond in Bibliotheek Sneek. In zijn presentatie komen alle soorten ganzen aan de orde. Er wordt onder andere aandacht besteed aan herkenning, verspreiding en ontwikkeling van populaties. Daarnaast wordt ingegaan op het volgen en onderzoeken van ganzen met behulp van halsbanden, pootringen.

Natuurlijk komen de knelpunten van het “ganzenbeleid” aan de orde. Hoe gaan wij in Nederland om met de trekganzen en de standganzen? Welke verschillen zitten er in de aanpak, wat willen en doen de verschillende partijen zoals boeren, jagers, natuur-en vogelbeschermers en politieke partijen. Wat zijn de kosten en consequenties van de verschillende inzichten en belangen? Hoe krijgen we de kosten beheersbaar met behoud van duurzame populaties?

Marten Wesselius is natuurgids bij het IVN Súdwesthoeke en tot 2014 als "ganzenambtenaar" bij de provincie Fryslân nauw betrokken geweest bij het ganzenbeleid.

Wat: Ganzenlezing 
Wanneer: dinsdag 26 februari
Waar: Bibliotheek Sneek
Tijd: 19.30-21.30 uur
Kosten: € 3,50 leden bibliotheek | € 5,00 niet-leden
Leden IVN en KNNV gratis, zij hoeven zich niet aan te melden.

Kaarten verkrijgbaar via de website van de bibliotheek: https://www.bmf.nl/agenda/lezing-en-excursie-over-ganzen-in-sneek.html

Ganzenexcursie op zaterdag 9 maart

Smaakt deze lezing naar meer? Dan kunt u zich op de avond van de lezing aanmelden voor een excursie op zaterdag 9 maart om 10.00 uur. Marten Wesselius, natuurgids van het IVN, neemt u mee naar de gebieden waar veel ganzen te zien zijn. De excursie in de buurt van Sneek duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Plaats van vertrek: parkeerterrein station Sneek. Aan de excursie zijn geen kosten verbonden.

Algemene informatie

dinsdag 26 februari 2019 - 19:30
Locatie: 
Bibliotheek Sneek
Nederland
Contactpersoon: 
Bibliotheek Sneek
Google Maps image