Freedom Ultraloop Bastogne-Stein

Stichting Ultraloop Stein organiseert op zaterdag 18 september aanstaande de Freedom Ultraloop. Deze duurloop vanuit de Belgische stad Bastogne naar Stein volgt de route die de geallieerde troepen aan het einde van tweede de wereldoorlog hebben afgelegd om Nederland te bevrijden. In het totaal legt een afvaardiging van de lopersstichting een afstand af van 170 kilometer. Na aankomst in het Steinerbos vinden er activiteiten plaats.

 

75 jaar vrijheid

Initiatiefnemer en voorzitter van de stichting Han Frenken: ‘We hadden deze loop vorig jaar willen organiseren, omdat Stein toen op 18 september precies 75 jaar geleden bevrijd werd. Helaas gooide corona roet in het eten. Maar bij ons komt van uitstel zeker geen afstel.’ De huidige opzet van het evenement is weliswaar een afgeslankte versie van de oorspronkelijke plannen. Zo kan er bijvoorbeeld tijdens de run niet ingehaakt worden door lopers en zijn de activiteiten in het Steinerbos na aankomst kleinschaliger. Wel is er nog plaats voor een voordracht van de winnaar van de gedichtenwedstrijd van SG Groenewald.

Programma

Alle activiteiten vinden plaats binnen de geldende corona-maatregelen. Op hoofdlijnen is het programma als volgt:  

  • 13.00 uur Stoet militaire voertuigen vanaf Catsop
  • 14.30 uur Re-enactors 2AD Army – Super Sixth – Spearhead
  • 14.45 uur Aankomst Openlucht theater Steinerbos
  • 15.00 uur Fakkeloverdracht loopgroep
  • 15.30 uur Muzikaal optreden Andrew Sisters in het Steinerbos

Meer informatie over het programma staat op www.ultraloopstein.nl.

 

Herdenken en vieren

Burgemeester Leurs: ‘Als gemeentebestuur vinden we het zeer waardevol als inwoners en verenigingen initiatief nemen en op eigen wijze invulling geven aan het herdenken en vieren van vrijheid in onze samenleving. Deze ultraloop is daar een voorbeeld van. Dat stimuleren en waarderen we.’ Andere activiteiten die zich verder dit jaar in dit kader zullen ontplooien, zijn onder andere de jaarlijkse veteranendag, de legging van Stolpersteine en het planten van een vrijheidsboom.

Freedom Ultraloop Bastogne-Stein 18 september 2021 - 13:00
Wanneer
zaterdag 18 september 2021 13:00
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina